Urmărește emisiunea live
Data actualizării:
Data publicării:

Pâine cu bere, fără frământare. Rețeta specială și ușoară

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să încerci o rețetă inedită de pâine, ai ajuns unde trebuie. Iată cum se prepară varianta cu bere fără frământare.

Ingrediente pentru maia

 1 pliculeţ drojdie uscată
 100 g făină
 130 ml apă caldă
 1 lingura zahăr

Ingrediente pentru aluat

 o bere (330 ml)
 500 g făină
 1 linguriţă sare

Vezi și: Cum se depozitează CORECT pâinea. Așa o vei păstra proaspătă mult timp

Cum se prepară

Combină ingredientele pentru maia: amestecă drojdia uscată cu apă caldă-fierbinte, zahărul şi puţină făină (cca 100 g). Lasă maiaua să crească pentru o jumătate de oră la cald, acoperită, potrivit retetepractice.ro.

După o oră, adaugă berea, făina şi sarea şi amestecă până obţii un aluat omogen şi uşor lipicios. Lasă aluatul de pâine cu bere să crească acoperit pentru o oră. Răstoarnă-l apoi pe blatul bine înfăinat, pudrează-l cu făină şi dă-i forma dorită.

Vezi și: De ce să pui fructele și legumele congelate în apă sărată. Cel mai bun truc în bucătărie

Mută pâinea pe o tavă presărată cu făină, crestează de câteva ori suprafaţa pâinii pe partea de sus  şi las-o acoperită la cald 90 minute. După ce s-a mărit considerabil, dă pâinea la cuptor pentru 40-45 de minute la 200 grade sau până când pâinea se rumeneşte frumos.

Introdu în cuptor, dedesubt, şi o tavă cu apă, pentru a ajuta la dezvoltarea şi creşterea pâinii. Lasă pâinea să se răcească complet înainte de a o tăia după ce o scoţi de la cuptor.

Vezi și: OUĂLE trebuie fierte în APĂ SĂRATĂ. Motivul este foarte simplu!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel