Data publicării:
Pacient COVID de la Spitalul Județean Constanța, plasat în același salon cu pacienții de cancer. Revolta unui aparținător
Situație revoltătoare la Spitalul Județean Constanța. Un pacient COVID a fost plasat în același salon cu pacienții de cancer.
Un pacient COVID-19, care ar fi avut simptome vizibile de boală, ar fi fost ținut în același salon cu pacienții bolnavi de cancer. S-a întâmplat la Spitalul Județean din Constanța. Medicii l-ar fi testat pe bărbat, iar rezultatul testului a ieșit pozitiv. Cei patru pacienți bolnavi de cancer aflați în salon au fost și ei testați și acum așteaptă rezultatul. O cunoștință a unuia dintre pacienți spune că nimeni nu a dezinfectat salonul de spital, iar hainele pacientului pozitiv stau și acum pe pat.
"Acest pacient cu COVID a fost adus vineri dimineață, de pe altă secție. Până seara la 8. Nu li s-a permis să mai iasă. Ieri, abia la ora prânzului, i-au făcut un test de COVID unuia dintre pacienți. După câteva ore, i-au făcut celuilalt. N-a venit niciun doctor, nici vineri, nici sâmbătă, în afară de asistente, personalul auxiliar. Nu s-a făcut o dezinfecție, le-a scos așternuturile și le-au pus dezinfectant pe mâini.", a declarat la Realitatea PLUS o cunoștință a unuia dintre pacienți.
Conform procedurii, înainte de a fi internați, pacienții sunt supuși unui test PCR și internarea se face doar dacă rezultatul este negativ. Despre bolnavii de cancer se știe că au imunitatea mai scăzută, iar prin boala COVID-19 ei trec mult mai greu decât alți pacienți care nu au alte boli preexistente. Reprezentanții spitalului nu au venit deocamdată cu o reacție în urma acestor acuzații.
Nereguli din alte spitale
De când a început pandemia de COVID-19 au fost multe situații în care, fie pacienții COVID, fie rudele acestora, au reclamat diverse nereguli din spitale. S-a întâmplat în mai multe județe din țară, dar cel mai recent caz este din Alba. Fiica unei femei moarte pe secția ATI Covid din Aiud a făcut mai multe acuzații grave la adresa personalului medical.
Femeia acuză lipsa de comunicare a medicilor, personalul insuficient, apelarea la ”pile și relații” pentru a afla o schemă de tratament, schimbări rapide în starea de sănătate a mamei sale, informații contradictorii, un medic ATI care și-ar fi cerut scuze pentru că situația a scăpat de sub control sau chiar managerul unității care i-ar fi indicat un articol din Legea Agriculturii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News