Pacient COVID de la Spitalul Județean Constanța, plasat în același salon cu pacienții de cancer. Revolta unui aparținător
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Situație revoltătoare la Spitalul Județean Constanța. Un pacient COVID a fost plasat în același salon cu pacienții de cancer.

Un pacient COVID-19, care ar fi avut simptome vizibile de boală, ar fi fost ținut în același salon cu pacienții bolnavi de cancer. S-a întâmplat la Spitalul Județean din Constanța. Medicii l-ar fi testat pe bărbat, iar rezultatul testului a ieșit pozitiv. Cei patru pacienți bolnavi de cancer aflați în salon au fost și ei testați și acum așteaptă rezultatul. O cunoștință a unuia dintre pacienți spune că nimeni nu a dezinfectat salonul de spital, iar hainele pacientului pozitiv stau și acum pe pat.

"Acest pacient cu COVID a fost adus vineri dimineață, de pe altă secție. Până seara la 8. Nu li s-a permis să mai iasă. Ieri, abia la ora prânzului, i-au făcut un test de COVID unuia dintre pacienți. După câteva ore, i-au făcut celuilalt. N-a venit niciun doctor, nici vineri, nici sâmbătă, în afară de asistente, personalul auxiliar. Nu s-a făcut o dezinfecție, le-a scos așternuturile și le-au pus dezinfectant pe mâini.", a declarat la Realitatea PLUS o cunoștință a unuia dintre pacienți.

Conform procedurii, înainte de a fi internați, pacienții sunt supuși unui test PCR și internarea se face doar dacă rezultatul este negativ. Despre bolnavii de cancer se știe că au imunitatea mai scăzută, iar prin boala COVID-19 ei trec mult mai greu decât alți pacienți care nu au alte boli preexistente. Reprezentanții spitalului nu au venit deocamdată cu o reacție în urma acestor acuzații. 

 

Nereguli din alte spitale

De când a început pandemia de COVID-19 au fost multe situații în care, fie pacienții COVID, fie rudele acestora, au reclamat diverse nereguli din spitale. S-a întâmplat în mai multe județe din țară, dar cel mai recent caz este din Alba. Fiica unei femei moarte pe secția ATI Covid din Aiud a făcut mai multe acuzații grave la adresa personalului medical. 

Femeia acuză lipsa de comunicare a medicilor, personalul insuficient, apelarea la ”pile și relații” pentru a afla o schemă de tratament, schimbări rapide în starea de sănătate a mamei sale, informații contradictorii, un medic ATI care și-ar fi cerut scuze pentru că situația a scăpat de sub control sau chiar managerul unității care i-ar fi indicat un articol din Legea Agriculturii. 

VEZI ȘI: Fiica unei femei moarte pe secția ATI Covid din Aiud, declarații cutremurătoare. Greșeli repetate și informații contradictorii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel