PAȘTE. Tradiții în a doua zi de Paște. Ce trebuie neapărat să faci
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
În cea de-a doua zi de Paşte, sunt respectate diverse tradiţii şi obiceiuri.

PAȘTE TRADIȚII. Obiceiurile din cea de-a două zi de Paşte nu sunt cunoscute de toată lumea. În această zi se obişnuieşte ca finii să se ducă în vizită la naşi, cu colaci, pască şi ouă roşii, iar copiii merg la părinţi. Un alt obicei presupune stropitul cu apă, în amintirea readucerii la viaţă a fetei de evreu, care a leşinat la aflarea veştii învierii lui Iisus.

PAȘTE TRADIȚII. Se spune că, în această zi, se vor deschide porțile iertării și ale raiului. Astfel, cei care mor în cea de-a doua zi de Paște, nu mai trec prin Judecata de Apoi. Potrivit tradiției, în această zi este bine să dai prin casă cu agheasmă și să dai rudelor de băut.

PAȘTE TRADIȚII. În cea de-a doua zi de Paște, se formează mai multe grupuri care vor merge pe la fiecare casă pentru a face urări de Paște.

[citeste si]

PAȘTE TRADIȚII. În biserica, preoții nu trebuie să citească Psaltirea în această zi și nici în celelalte zile ale Săptămânii Luminate. Potrivit orânduielii bisericești, până în ziua Rusaliilor, credincioșii nu trebuie să facă mătănii în biserica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel