OUG pe energie. Radu Popa: Vreau să trag un semnal de alarmă, pentru că acolo sunt locurile de muncă. Mă sună toată industria / video
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 22 sep 2022, 14:04
WhatsApp
Radu Popa
Radu Popa
Deputatul PSD Radu Popa spune că este sunat de toată industria energetică românească.

„Vreau să trag un semnal de alarmă. Cea mai gravă problemă din Ordonanță este exceptarea companiilor mari de producție de la prețul compensat. De ce? Pentru că acolo sunt locurile de muncă. Sunt lăsați de capul lor, cumpără din piața liberă. Cât e prețul, cu atât cumpără! Trebuie să gândim un mecanism în care companiile producătoare, câte mai sunt, oțelăriile, combinatele, că nu mai sunt multe... trebuie să punem niște plafoane, limite, reglementări să fie predictibile și să nu omoare economia”, a zis deputatul Radu Popa, joi, în cadrul unui interviu acordat DCNews.

„De două săptămâni, mă sună toată industria energetică românească, (...), o să ajungem pe 15 decembrie și nu o să mai avem energie în România. Nu pot să înțeleg cum se construiește în felul acesta cadrul de reglementare în energie, în contextul în care suntem într-un război economic în toată regiunea”, a mai spus deputatul Radu Popa.

Deputatul PSD Radu Popa, interviul zilei la DCNews

Citește și...

Radu Popa: În 22 septembrie, acum, când vorbim, în România, nu există energie pentru jumătate din consumatorii casnici din decembrie

„Astăzi suntem pe 22 septembrie. Vă spun o bombă acum, nu spune nimeni în România, pentru că nu e bine să spunem, e bine să stăm cu gunoiul sub preș, nu cumva să vadă cineva că este mizerie în casă. Azi, 22 septembrie 2022, pentru jumătate din luna decembrie, în România, nu există energie pentru consumatorii casnici”, a zis deputatul Radu Popa.

„Deci, în 22 septembrie, acum, la ora asta, când vorbim, în România, nu există energie pentru jumătate din consumatorii casnici din luna decembrie”, a reiterat Radu Popa.

„De ce? Pentru că energia este vândută în avans, pentru că am pus un preț plafonat de 1300 lei MW la furnizare. Energia a fost cumpărată cu prețurile din piață, mult peste 1300! L-am închis pe trader, în sensul că le-am luat sută la sută dacă ei vând în afară și le-am dat 2 la sută dacă vând în interior”, a mai spus Radu Popa.

„Parenteză: apariția peste noapte a unei ordonanțe care plafonează prețul la producători sperie investitorul”, a mai zis deputatul în cadrul interviului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?