Ouă cu brânză la cuptor. Rețeta ideală de mic dejun
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Vidal Balielo Jr.)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Vidal Balielo Jr.)
Ouăle cu brânză la cuptor reprezintă o rețetă ideală de mic dejun.

Ingrediente

- 1 ou
- 1 felie feta, cca 50 gr (de capră sau vacă)
- 1 roşie (sau 5 roşii cherry)
- 1 fir ceapă verde
- puţin oregano uscat
- sare, piper, boia
- puţin ulei de măsline

Cum se prepară

Un bol mic, termorezistent, se unge cu puţin ulei de măsline. Se tapetează fundul formei cu felii de roşii peste care presaram o priză de oregano, scrie e-retete.ro. Deasupra aşezăm feta tăiată felii şi presaram iar puţin oregano şi picuram puţin ulei. Presărăm ceapă verde tocată fin. Spargem oul deasupra şi îl condimentăm cu puţină sare, boia (dulce sau iute) şi piper. Dăm bolul la cuptor la 220C pentru 20 minute, până albuşul e făcut, iar gălbenuşul e crocant deasupra dar moale în interior. Servim imediat cu pâine prăjită.

BONUS: Tacu tacu. Rețetă peruană pentru micul dejun

Ingrediente

- 500 g fasole gătită
- 500 g orez gătit
- 1 ceapă
- 1 lingură pastă de ardei
- 1 lingură ardei tocat
- oregano uscat
- chimion
- piper
- ulei

Cum se prepară

Ceapa se taie cubulețe. Într-o tigaie se sotează ceapa până devine translucidă. Se adaugă pasta de ardei (preferabil ardei galben) și usturoiul tocat. Se amestecă. Se adaugă fasolea gătită. Se amestecă. Se adaugă și orezul gătit. Se amestecă cu ajutorul unei linguri până ce se formează un fel de aluat, potrivit retete.unica.ro.

Se pune un pic de ulei și se împarte aluatul de tacu tacu în 4 părți. Se dă forma de rulouri cu ajutorul unei linguri. Se gătește în continuare având grijă ca rulourile să prindă crustă pe toate părțile și să nu se dezintegreze atunci când sunt întoarse. Tacu tacu se servește la micul dejun alături de un ou prăjit și banană caramelizată.

Citește și:

Cum faci chifle Kaiser. Calde, pufoase și proaspete, direct din cuptorul tău

Ingrediente

- 500 g de făină 

- 8 g sare

- 7 g de drojdie instant

- 160 g apă

- 150 g lapte

- 1 lingură / 7 g miere

Cum se prepară

Într-un bol amestecați făina cu sarea. Adăugați drojdia, apa, laptele și mierea și frământați timp de 12 și 15 minute. Trebuie să obținem un aluat elastic, care să fie ușor lipicios, potrivit retetepractice.ro. Se pulverizează cu puțin ulei  și se lasă să se odihnească 2 ore într-un bol, acoperit cu folie alimentară. Apoi împărțiți aluatul în 12 bucăți egale de doar aproximativ 70 g fiecare. Formați bucățile de aluat în bile, așezați-le pe tava tapetată cu foaie de cop și acoperați-le cu o folie alimentară tapetată cu făină și lăsați-le să se relaxeze timp de 10 minute.

Preîncălziți cuptorul la 220ºC. Timpul de preparare din acest moment până când pâinea intră efectiv în cuptor este de aproximativ 1 oră. Dacă aveți ștampilă pentru chiflele kaiser apăsați pe fiecare bilă de aluat, dacă nu încercați să faceți tăieturile cu un cuțit. Acoperiți-le și lăsați așa aproximativ 1 oră. Când credeți că  au crescut destul de mult, faceți cu degetul o adâncitură foarte mică în aluat. Dacă rămâne urmă, pâinea este gata de pus la copt.

De asemenea, puteți decora chiflele cu semințe de susan sau semințe de mac înainte de a le pune în cuptor. Se pulverizează cu puțină apă și se presară  semințele. Puneți o tavă mică de copt metalică pe fundul cuptorului atunci când preîncălziți cuptorul și turnați o jumătate de cană de apă fierbinte imediat după introducerea pâinii în cuptor. Eliberați un pic de abur, lăsând ușa cuptorului întredeschisă cu 5 minute înainte ca pâinea să fie gata. Coaceți în cuptorul preîncălzit 20 de minute și lăsați să se răcească pe un grătar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel