Otrava din pahar. Mulți o beau fără să știe că accelerează creșterea celulelor de CANCER
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Otrava din pahar. Mulți o beau fără să știe că accelerează creșterea celulelor de CANCER / Foto: Pixabay
Otrava din pahar. Mulți o beau fără să știe că accelerează creșterea celulelor de CANCER / Foto: Pixabay
Află în articol care este băutura ce accelerează creșterea celulelor de cancer în organism.

Etanolul, cunoscut popular sub numele de alcool, este substanța despre care cercetătorii spun că poate provoca cancer. Cele mei recente studii au arătat că acesta accelerează creșterea celulelor de cancer în organism. Astfel cei care îl consumă, sunt mai predispuși să facă cancer la cap, cancer esofagian, cancer hepatic, cancer de sân sau cancerul intestinal, scrie RomâniaTv.net.

„Băutorii moderați au un risc de 1,8 ori mai mare de cancer de cavitate bucală și faringe (gât) decât cei care nu consumă alcool, potrivit Institutul Național al Cancerului. Pe de altă parte, oamenii care consumă alcool frecvent au un risc de cinci ori mai mare de cancer la cap și gât. Aceste riscuri sunt „substanțial mai mari” în rândul celor care beau alcool și consumă, de asemenea, tutun.

VEZI ȘI: Băutura care îţi distruge oasele. Unii o beau în fiecare zi fără să știe cât de toxică este

Țuică de casă. Ce se întâmplă în corpul tău când bei un păhărel

Țuica este o băutură alcoolică. Distilată în alambic, licoarea se obține prin fermentarea prunelor. În funcție de zona în care este făcută, țuică poartă și alte denumiri: horincă, palincă, răchie sau șliboviță. În funcție de concentrația de alcool, țuică este obișnuită, cea care are în jur de 24-28 grade, țuică bătrână de 32-48 grade și horincă în jur de 50- 55 grade. Cert este că nicio țuică nu coboară sub 24% concentrația alcoolică.

Ca și în cazul vinului, țuicii vechimea îi conferă valoare. Poate avea 3 ani vechime și atunci se cheamă că e o țuică bătrână sau 7 ani vechime, adică o țuică extra.

Țuică însoțește mâncărurile grase. Românii beau de obicei câte un păhărel de țuică atunci când mănâncă slănină, friptură de porc sau un preparat tradițional din carne. Toate acesta se sting cu o gură de țuică. De ce? Pentru că aceste alimente se depun acolo unde nu ți-ai dori, adică îngrașă. Noroc cu țuica, că are efect asupra digestiei și a metabolizării grăsimilor.

VEZI ȘI: Otrava din pahar. Mulți o beau zilnic și își scurtează viața cu 5 ani. Dr. Mihail Pautov: Un DROG, furtună metabolică. Se află în toate supermarketurile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel