Osama bin Laden a fost împuşcat în cap. Trupul acestuia ar fi fost aruncat în mare, relatează CNN - VIDEO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Liderul terorist Osama bin Laden, cel care a pus la cale cele mai cumplite atacuri teroriste din istorie, a fost ucis de forţele speciale americane. CNN relatează că operaţiunea a durat 45 de minute, iar Bin Laden a murit într-un schimb de focuri cu trupele americane. Totodată, aceeaşi sursă notează că liderul terorist a fost împuşcat în cap.

Reamintim că Osama bin Laden a fost ucis de forţele SUA, împreună cu unul dintre fiii săi şi alţi doi adulţi. Liderul taliban a murit în Pakistan, în urma unui atac al trupelor americane. Trupul său neînsufleţit se află în posesia administraţiei Statelor Unite. După ultimele informaţii, relatate de CNN, trupul teroristului ar fi fost aruncat în mare.

Osama bin Laden a fost ucis în Pakistan

Operaţiunea a fost organizată de către experţi în contra-terorism din Statele Unite şi Pakistan care au lucrat împreună în ultimii ani. În timpul operaţiunii, un elicopter american s-a prăbuşit.

Fostul preşedinte american George W. Bush a fost anunţat telefonic de Barack Obama de moartea lui Bin Laden, duminică seara

Conform administraţiei americane, liderul reţelei teroriste Al-Qaeda a fost găsit după ce curierii săi de încredere au fost urmăriţi timp de mai mulţi ani de către serviciile de informaţii. Un curier a fost supravegheat până când autorităţile americane au aflat că Osama bin Laden îşi coordina operaţiunile dintr-o vilă fortificată, aflată într-un cartier luxos al oraşului Abbottabad, la 150 de kilometri de capitala Islamabad.

Un elicopter a fost distrus în cursul operaţiunii, ca urmare a unei defecţiuni mecanice, iar membrii comandoului au fost nevoiţi să părăsească zona la bordul unui alt aparat de zbor.

Complexul rezidenţial unde se afla bin Laden a fost construit cu circa cinci ani în urmă, însă Statele Unite nu ştiu de cât timp era folosit de liderul terorist. Clădirea este înconjurată de ziduri înalte şi garduri de sârmă ghimpată. Conform ultimelor informaţii, clădirea unde se afla Bin Laden era amplasată la mai puţin de un kilometru de Academia Militară Pakistaneză.

Primele informaţii privind posibilitatea ca bin Laden să se ascundă în complex datau din septembrie 2010, potrivit surselor citate.

SUA avertizează că ar putea exista violenţe antiamericane

În urma anunţului morţii lui Bin Laden, "Departamentul de Stat îi avertizează pe cetăţenii americani care călătoresc sau locuiesc în străinătate în legătură cu potenţialul ridicat de izbucnire a unor violenţe antiamericane, ţinând cont de recentele activităţi antiteroriste din Pakistan", se arată într-un comunicat oficial.

"Dată fiind incertitudinea şi volatilitatea actualei situaţii, cetăţenii americani aflaţi în zone unde evenimentele recente pot provoca violenţe antiamericane sunt sfătuiţi ferm să îşi limiteze deplasările în afara reşedinţei sau hotelului şi să evite adunările şi manifestaţiile", adaugă Departamentul de Stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel