OMS cere oamenilor să nu cumpere acest tip de măști
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Conducătorul echipei responsabile de gestionarea Covid-19 din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Maria Van Kerkhove, a transmis că oamenii care sunt bolnavi și îngrijitorii lor ar trebui să poarte mască de protecție – însă nu măști N95, care trebuie rezervate pentru personalul medical.

Conducătorul echipei responsabile de gestionarea Covid-19 din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Maria Van Kerkhove, a transmis că oamenii care sunt bolnavi și îngrijitorii lor ar trebui să poarte mască de protecție – însă nu măști N95, care trebuie rezervate pentru personalul medical, conform CNN.

„Noi recomandăm ca oamenii care sunt infectați să poarte măști – măști medicale, nu măști N95, care au orificiu de respirat. Acelea trebuie rezervate pentru cei din linia întâi, care îngrijesc pacienții (medicii)", a spus Van Kerkhove, pentru CNN. „Avem nevoie ca și cei care îi îngrijesc pe bolnavi să poarte mască".

Apel după apel pentru susținerea personalului medical

„Trebuie să rezervăm utilizarea măștilor pentru personalul din linia întâi, dacă pot repeta asta. Măștile medicale, mănuși, echipament medical, aceștia sunt oameni care își riscă viața pentru a ne ajuta, pentru a avea grijă de alții, iar noi trebuie să-i protejăm", a continua dr. Maria Van Kerkhove.

Declarațiile din partea OMS au venit după ce Statele Unite ale Americii iau în considerare să recomande cetățenilor americani să poarte mască.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel