Organizația Mondială a Sănătății declară coronavirusul o pandemie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Organizația Mondială a Sănătății a făcut anunțul în urmă cu puțin timp. Pandemie de coronavirus. 

EXCLUSIV PANDEMIE de coronavirus. Dr. Streinu Cercel, prima reacţie: Avem treabă. Ce facem noi în România e SFÂNT

Organizația Mondială a Sănătății tocmai a declarat că noul focar de coronavirus este o pandemie, anunță CNN. Este prima pandemie cauzată de un coronavirus, a declarat miercuri directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Primele declarații oficiale 

”Nu am mai văzut niciodată o pandemie de coronavirus, aceasta este prima", a declarat Directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, la briefingul de presă de la Geneva, scrie DCMEDICAL.RO

”Descrierea situației ca pandemie nu schimbă evaluarea OMS asupra amenințării reprezentate de acest coronavirus. Nu schimbă ceea ce face OMS și nu schimbă ceea ce ar trebui să facă țările”, a adăugat Tedros Adhanom Ghebreyesus, mai scrie CNN. 

Criterii generale pentru pandemie

Criteriile specifice pentru o pandemie nu sunt definite universal, dar există trei criterii generale: un virus care poate provoca boală sau moarte; transmiterea de la persoană la persoană a virusului; și dovezi de răspândire în întreaga lume. 

Organizația Mondială a Sănătății spune că vede „niveluri alarmante de inacțiune"

 

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat în cadrul unui briefing de presă astăzi că agenția este ”profund preocupată atât de nivelurile alarmante de răspândire și de severitate, cât și de nivelurile alarmante de inacțiune”.

El a adăugat: ”Nu putem spune asta suficient de tare, sau suficient de clar, sau destul de des: toate țările pot încă schimba cursul acestei pandemii.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel