Orez cu legume și cașcaval, garnitură pentru friptura de miel. Rețeta pilotului Osiceanu
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Garnitură pentru friptura de miel pentru Paști 2021
Garnitură pentru friptura de miel pentru Paști 2021
Pilotul Cezar Osiceanu vă propune o garnitură ideală pentru friptura de miel pentru Paști 2021.

Deoarece de Paști va fi o simfonie a cărnii de miel în acompaniament de usturoi și ceapă verde, cu ouă frumos colorate precum niște soprane tinerele și la început de carieră, probabil că unii cu stomacul mai delicat o să aibă nevoie și de ceva care să îi protejeze cumva de ulcerele și gastritele din dotare, așa că ne-am gândit și la ei cu următoarele garnituri.

Să începem cu un orez cu legume și cașcaval

Călim separat celebrii ardei grași și colorați tăiați cubulețe. Mai avem nevoie de: 2 morcovi serios tăiați și ei cubulețe, 2-300 gr de ciuperci albe și maron tăiate cubulețe, 1 țelină medie tăiată feliuțe subțiri și un pic mai mari.

Toate acestea le punem într-un castron mare de pământ pe care l-am tapisat pe fund și pe laterale cu felii de cașcaval afumat și neafumat din lapte de vacă, de capră, de oaie într-o alternanță aleatorie. Fierbem orezul alb, pufos și cu bobul lung și îl punem împreună cu cele de mai sus adăugând pentru culoare și niște boabe de porumb.

Băgăm la cuptor totul, la foc mic spre mediu, și lăsăm pentru circa 15-20 de minute. Când scoatem castronul de pământ cu orezul nostru, presărăm deasupra multă verdeața pentru a fi siguri că seamănă cu un pastel de culori de primăvara. Se servește cât mai fierbinte cu friptura de miel fie caldă, fie rece și un pahar de vin roșu Cabernet de Milestii Mari sau Mici de vreo 7-8 ani vechime.

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Friptură de miel, bună pentru Paști 2021. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel