Ordonanța militară 7: Oameni obligați să aplice pe parbriz un autocolant
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
șofer
șofer
Marcel Vela a anunțat cine sunt oamenii obligați să aplice pe parbriz un autocolant în pandemie.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, sâmbătă, noi reguli pentru transportatorii internaționali de marfă, odată cu emiterea Ordonanței Militare Numărul 7 (OM 7). Astfel, această categorie va fi obligată să lipească un autcolant special pe parbriz, în momentul intrării în România.


„Am lua o decizie care ajută traficul internațional și limitează aglomerația de la frontiere. Pentru fluidizarea traficului în aceste puncte, conducătorii camioanelor de transport marfă care tranzitează teritoriul României nu vor mai completa declarațiile epidemiologice la intrarea în țară dacă vor utiliza strict coridoarele de tranzit și punctele pentru trecerea frontierei de stat situate la capetele acestor coridoare, fiind interziasă abaterea de la acestea. Totodată, dacă tranzitarea teritoriului României se va face într-un timp de maximum 48 de ore staționând numai în parcări situate pe coridoarele de tranzit marcate în mod coresponzător de către Ministerul Transporturilor", a spus, sâmbătă, Marcel Vela, într-o declarație de presă, de la sediul MAI.

Un formular de tranzit


Pentru ca polițiștii să poată identifica aceste camioane, la intrarea în țară, conducătorul auto străin este obligat să aplice pe parbriz un autocolant special pus la intrarea în țară, colant care va identifica acest tip de transport.


„Șoferul va fi obligat, în același timp, să păstreze asupra sa, până la ieșirea din țară, un formular de tranzit. Dacă nu respectă aceste prevederi, el va fi obligat să intre în carantină 14 zile, suportând cheluielile efectuate cu carantuinarea sa, iar camionul poate fi preluat în acest caz de un reprezentant al proprietarului sau al firmei care îl deține", a mai spus Vela, în conferința de presă, conform Mediafax.


Totodată, OM7 stabilește că șoferii internaționali de marfă nu se vor izola la domiciliu, dacă angajatorul le asigură echipamente de protecție.


„Am stabilit pentru conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care nu prezintă simptome specifice COVID-19 vor completa la intrarea în țară doar o declarație pe proprie răspundere într-un model stabilit de Ministerul Transporturilor, prin care își asumă locația unde pot fi contactați în perioada dintre curse. Aceștia nu se vor izola la domiciliu, cu condiția asigurării de către angajator a materialelor individuale de protecție împotriva COVID-19 și, în mod normal, să nu aibă la a intrarea în țară simptome de infectare cu noul coronavirus", a afirmat ministrul de Interne.


Sâmbătă, a fost dată o nouă ordonanță militară, cea cu numărul 7, de la intrarea României în stare de urgență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel