Data actualizării:
Data publicării:

Orban spune că nu va vota un Guvern cu PSD: Vrem coaliție de centru dreapta

Autor: Andrada Oana | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Facebook Ludovic Orban
Foto: Facebook Ludovic Orban
Ludovic Orban a spus, miercuri, că nu va vota un Guvern cu PSD.

Fostul lider al liberalilor, Ludovic Orban, a declarat miercuri că "singura soluție normală, onorabilă, decentă, de guvernare a României este refacerea coaliției de centru dreapta."

"Vreau să dezmint categoric speculațiile lansate în presă de manipulatori din echipa câștigătoare sau din altă zonă, care încearcă să acrediteze ca scuză pentru conducerea PNL și pentru dorința celor mai mulți din conducerea PNL și a lui Iohannis de a face guvern cu PSD, faptul că nu se mai poate reface coaliția de centru dreapta din cauza retragerii parlamentarilor care s-au dezafiliat din grupul PNL.", a continuat Orban. 

"Nu vom vota un guvern PNL-PSD, să fie clar"

 

Orban a spus că a purtat o discuție "cu toți colegii", "atât cu cei care s-au retras, cât și cu cei care se vor retrage în viitorul apropiat", iar decizia e "foarte clară". "Nu vom vota un guvern PNL-PSD, să fie clar", a subliniat Orban. 

"Noi dorim să participăm la reconstrucția coaliției de centru dreapta. De altfel, știți foarte bine că în momentul în care mi-am dat demisia din grupul parlamentar PNL, am spus că trebuie îndeplinite trei condiții ca să revin în grupul PNL și ca să nu mă despart definitiv de colegii mei. Una dintre acestea era refacerea coaliției de centru dreapta.

Ca atare, noi nu vom sprijini decât un guvern de centru dreapta, un guvern care să aibă la bază programul nostru electoral Dezvoltăm România, care să creeze cu adevărat politici guvernamentale de susținerea mediului de afaceri, în special a capitalului românesc, de relansare a investițiilor, de susținere a investițiilor publice în infrastructura mare. În general, un program care să asigure dezvoltare, creștere economică, creșterea calității serviciilor furnizate de instituțiile publice către cetățenii români, digitalizare, simplificare.", a declarat Orban. 

"Respingem categoric orice fel de speculație care să creeze o falsă scuze celor care vor cu PSD spunând că nu mai există majoritate.", a conchis fostul lider al PNL. 

Youtube video image

Liderii USR şi ai PNL se întâlnesc, miercuri, pentru discuţii privind formarea Guvernului (surse)

 

Reprezentanţii PNL şi cei ai USR se vor întâlni miercuri, în jurul orei prânzului, pentru discuţii privind formarea Guvernului, au precizat, pentru Agerpres, surse politice.

Întâlnirea are loc după ce Biroul Politic Naţional al PNL a aprobat, marţi, flexibilizarea mandatului de negociere "cu forţele democratice" din Parlament privind formarea unui nou Guvern.

Din echipa de negociere a PNL fac parte preşedintele PNL, Florin Cîţu, secretarul general Dan Vîlceanu şi cei patru prim-vicepreşedinţi - Iulian Dumitrescu, Rareş Bogdan, Lucian Bode şi Gheorghe Flutur.

Florin Cîţu a declarat că PNL va merge la negocierile cu USR şi PSD pentru formarea Guvernului doar cu propunerea ca premierul să fie din partea liberalilor. El a adăugat că preşedintele Klaus Iohannis este cel care desemnează premierul, iar, deocamdată, nu a fost modificată decizia PNL ca preşedintele partidului să fie propunerea de prim-ministru.

La rândul său, preşedintele USR, Dacian Cioloş, a declarat că nu este clar ce presupune flexibilizarea mandatului de negociere de către PNL. El a completat că demersuri pentru conturarea unei majorităţi parlamentare ar fi trebuit făcute în urmă cu zece zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel