Orban, pus la zid. Ce se pregătește în Ungaria este FĂRĂ PRECEDENT
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Cele şase principale partide de opoziţie din Ungaria s-au angajat joi să formeze o alianţă fără precedent pentru a-l contesta pe premierul Viktor Orban la următoarele alegeri parlamentare din 2022, în pofida divergenţelor existente între ele, informează AFP.

Noua coaliţie va include partide foarte diferite, mergând de la extrema stângă la cea dreaptă a spectrului politic. Aceste formaţiuni politice susţin, într-o declaraţie comună, că 'au auzit vocile alegătorilor lor' şi sunt acum gata să îşi depăşească diviziunile. Aceste partide au fost de acord să creeze un program comun de guvernare şi să prezinte candidaţi unici împotriva partidului premierului Viktor Orban, Fidesz, în toate cele 106 circumscripţii electorale din Ungaria, potrivit comunicatului de presă.

În cazul în care vor exista dezacorduri cu privire la desemnarea candidaţilor, vor fi organizate alegeri primare. Premierul naţionalist Viktor Orban este acuzat de opoziţie şi de unii din partenerii săi din Uniunea Europeană de maniera autoritară în care guvernează Ungaria, stil care se îndepărtează de valorile promovate de UE, în special în domenii precum libertăţile publice şi imigraţia.

Viktor Orban a câştigat fără mari dificultăţi trei alegeri succesive în ultimii zece ani, în parte şi ca urmare a reformei legislaţiei electorale. O nouă victorie s-ar putea dovedi însă dificilă la scrutinul parlamentar din 2022 în cazul în care opoziţia se uneşte, aşa cum au demonstrat ultimele alegeri municipale, desfăşurate în octombrie 2019, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel