Orban, măsuri împotriva lui Soros. UE, lovitură fără precedent pentru Ungaria
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Parlamentul European ar putea deveni prima instituție UE care solicită în mod deschis sancțiuni împotriva Ungariei pentru încălcarea legislației UE.

Europarlamentarii din mai multe grupuri politice din Parlamentul European se bazează pe faptul că pot forma o majoritate pentru a vota rezoluția care prevede activarea Articolului 7 din tratatul UE, lucru fără precedent până în acest moment în UE.

Articolul 7, care nu a mai fost invocat niciodată, ar duce la suspendarea drepturilor Ungariei în Consiliul European.

Rezoluția a fost depusă de către socialiștii și democrații, ALDE, Verzii și GUE, de extremă stângă. Unii membri ai Partidului Popular European Conservator, la care partidul de guvernământ Fidesz aflat la guvernare al Ungariei este afiliat, ar putea, de asemenea, să voteze în favoarea textului.

"Parlamentul nu poate acționa ca și cum nimic nu s-a întâmplat", a declarat Frank Engel, membru al PPE din Luxemburg. "Nu mai putem fi martorii alunecării Ungariei către autoritarism", informează Politico.

Măsura vine după ce Ungaria nu pare dornică să renunțe la închiderea Universității Central Europene, finanțată de George Soros. 

Comisia Europeană a acordat Ungariei o lună pentru a prezenta argumente că proiectul său de lege privind educația respectă legislația Uniunii Europene.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel