Orban: Cîțu nu a fost prima mea opțiune la Finanțe!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Orban: Cîțu nu mi-a spus nimic! N-a fost prima mea opțiune la Finanțe!
Orban: Cîțu nu mi-a spus nimic! N-a fost prima mea opțiune la Finanțe!
Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus că Florin Cîțu nu a fost prima sa opțiune la Finanțe în Guvernul Orban, însă l-a dorit ca vicepreședinte la PNL. 

'Nu am avut niciun fel de informații legate de probleme apărute în spațiul public, nici în discuțiile personale, nici în demersurile legale derulate la învestirea lui ca ministru. Nu poți numi în funcție de ministru pe oricine. Sunt niște verificări care se fac, iar in cazul miniștrilor se fac obligatoriu. Nu am avut discuții suplimentare când a fost numit premier. A fost verificat când a fost numit la Finanțe. Nici Cîțu nu mi-a spus nimic, în nicio discuție de-a lungul timpului. Eu l-am susținut și ca vicepreședinte al partidului, iar ulterior, ca premier.', a declarat Ludovic Orban, în emisiunea "100%", de la Realitatea Plus. 

'Florin Cîțu n-a fost prima mea opțiune, cel care a fost prima opțiune a refuzat'

'Nu aveam un vicepreședinte pe probleme economice. În niciun caz nu mi l-au recomandat Alina Gorghiu sau Lucian Isar. Formarea echipei din anul 2017 a fost rezultatul unei campanii la fel de lungi. A fost decizia mea să-l iau vicepreședinte. La finanțe am avut o altă opțiune, normal că m-am consultat cu președintele Klaus Iohannis. Florin Cîțu n-a fost prima mea opțiune, cel care a fost prima opțiune a refuzat. (...) Cițu s-a înscris în octombrie sau noiembrie anul 2016 și a fost susținut pe listele de candidați la Senat din București, propus de Alina Gorghiu, probabil de Lucian Isar, prietenul lui Cîțu.', a mai declarat Ludovic Orban.

Orban: Cîțu NU mi-a spus despre dosare nici în discuții personale, nici în proceduri legale

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seară, că nu a fost informat de Florin Cîțu cu privire la problemele cu dosarele din SUA. „Nu am avut niciun fel de informații legate de problemele care au apărut în spațiul public săptămâna trecută, nici în discuțiile personale pe care le-am avut cu domnul prim-ministru, nici în procedurile legale de verificare pe care le-am derulat în pozițiile pe care le-am avut. Nu am primit aceste informații”, a spus Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI: Orban: Atunci mi-am pus un semn de întrebare legat de Cîţu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel