Orban anunță număr RECORD de români care vor pleca la muncă în străinătate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Premierul Ludovic Orban a anunțat că un număr foarte mare de români este posibil să plece la muncă în străinătate. 

Premierul Ludovic Orban a spus, joi seara, că este posibil ca 80.000, 90.000 de oameni să plece din România la muncă în străinătate. Premierul spune că nu are o evidență a numărului exact de persoane care au părăsit până în acest moment țara.

”Circa 80.000-90.000 de persoanme e posibil să plece din țară. Nu am evidența celor care au plecat. Nu avem nicio pârghie legală de a impiedica cetățenii români să fie angajați la companii din alte țări. La ora actuală, în România, există un milion de contracte de muncă suspendate, 300.000 de contracte încetate. În România, au venit din țări din Uniunea Europeană sau din afara ei, peste 250.000 de români”, a spus Ludovic Orban, joi seara, la TVR1, notează mediafax. 

Problema locurilor de muncă, rezolvată după pandemie

Premierul a mai spus că, din cauza crizei provocate de COVID-19, este greu ca oamenii care au rămas fără job să-și găsească locuri de muncă, dar că acest lucru se va rezolva atunci când se va încheia pandemia de coronavirus.

”Absorbția acestei forțe de muncă, integrararea românilor, găsirea de locuri de muncă pentru acești români este aproape imposibilă. După ce trecem de vârful epidemiei și există tendița de revenire la normalitate, activitățile economice se vor relua și va exita pisibilitatea de a oferi locuri de muncă persoaanelor afectate”, a adăugat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel