Orașul în care câinii sunt duși la biserică / VIDEO
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
captură video
captură video
În acest oraș animalele sunt binecuvântate în fiecare an cu apă sfințită.

Într-un oraș din Europa, patrupedele au voie la slujbe. Ba chiar sunt și binecuvântate și sfințite cu apă.

Un oraș european a captat atenția publicului, iar motivele sunt evidente. Aici, bisericile nu sunt frecventate doar de oameni, ci și de patrupede. Întrucât și animalele merită binecuvântarea, câinii sunt aduși la lăcașurile de cult însoțiți de stăpânii lor.

La Madrid, în Spania, pe 17 ianuarie, a avut loc sărbătoarea Sfântului Anton de Abbot, ocrotitorul animalelor. Cu acest prilej, mii de oameni au participat la slujbele bisericii alături de animalele lor de companie, inclusiv câini, pisici, papagali și broscuțe țestoase, toate așteptându-și rândul pentru a primi binecuvântarea, scrie The Olive Press.

Această tradiție se respectă în fiecare an, indiferent de condițiile meteo. 

În centrul Madridului, la una dintre cele mai cunoscute biserici, oamenii s-au adunat încă de dimineață. Cei care nu au putut aduce animalele fizic au prezentat fotografii pentru a le binecuvânta.

Sfântul Anton de Abbot, ocrotitorul animalelor, a fost omagiat prin stropirea cu apă sfințită a câinilor care au ajuns la biserică. Conform tradiției, în această zi, toate animalele sunt chemate să primească binecuvântarea preoților.

Stropirea cu apă sfințită în ziua dedicată Sfântului Anton aduce protecție și sănătate animalelor în noul an, conform credințelor. Această practică este respectată de stăpânii de animale, care fac efortul de a ajunge la biserică cu acestea.

În această zi specială, bisericile, inclusiv Parohia San Anton din Madrid, au un program dedicat acestui ritual pentru animale. Binecuvântările au loc între ora 10 dimineața și orele 20. Potrivit tradiției catolice, Sfântul Anton de Abbot a devenit orfan în copilărie și, după ce a ascultat Evanghelia, a ales să se retragă în deșert, fiind cunoscut ca unul dintre "părinții pustiului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel