Orașul din România care nu mai are niciun caz Covid la ATI, după un an, două luni și două săptămâni de pandemie
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Ryan McGuire de la Pixabay
Imagine de Ryan McGuire de la Pixabay
După un an, două luni și două săptămâni, un oraș din România se poate mândri cu faptul că nu mai are niciun caz Covid la Terapie Intensivă. 

Dacă în urmă cu un an Suceava era considerată „Lombardia României”, acum, secția de Terapie Intensivă Covid-19 a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” nu mai are niciun pacient infectat cu virusul SARS-CoV-2. 

Doctorul Adrian Vasilcovici a declarat că cele două paciente care mai sunt internate în această secție au avut, miercuri, rezultate negative la testul RT PCR, scrie Monitorul de Suceava.

După o luptă care părea să nu se mai termine, după un an, două luni și două săptămâni de purtat combinezoane, măști, botoșei și câte două perechi de mănuși, astăzi, 9 iunie 2021, secția ATI Suceava reușește să respire pentru prima dată ușurată. Ultimii noștri doi pacienți au primit rezultate PCR negative și cu acest prilej pentru prima dată închidem porțile Terapiei Intensive Covid”, a declarat doctorul Vasilcovici.

Cu emoție, el a spus că în această perioadă personalul secției a dus „o bătălie cruntă” pentru salvarea pacienților, bătălie în care, din păcate, „o parte semnificativă au căzut victime”. Printre acestea a fost și medicul ATI Ovidiu Irimescu. „Cu regrete în suflete, mergem mai departe și continuăm să ne facem treaba așa cum știm noi cel mai bine. Echipa ATI Suceava este tânără, muncitoare și abia acum vedem și noi raza de soare”, a mai spus medicul Adrian Vasilcovici, conform Monitorul de Suceava.

Spitalul „Sf. Ioan cel Nou” a fost sub conducere militară 

În urmă cu un an, Suceava era considerată „Lombardia României” și devenise atunci, primul oraș din România intrat în carantină, ca urmare a răspândirii cazurilor Covid-19. Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” s-a aflat în centrul focarului și a fost pus sub conducere militară.

La sfâșitul lunii aprilie 2020, echipa militară de conducere a Spitalului Judeţean din Suceava şi-a încheiat misiunea, se arăta într-un comunicat de presă. Ministerul Apărării Naţionale a transmis atunci mulţumiri personalului medical al Spitalului Judeţean "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava pentru buna colaborare cu echipa medicală militară care a fost, timp de o lună de zile, la conducerea unităţii sanitare.

"Civilii şi militarii au luptat umăr la umăr cu un inamic nevăzut, dar redutabil. În astfel de momente, în condiţii, practic, de război se consolidează echipe. Doar împreună vom ieşi mai puternici din această luptă cu COVID-19", preciza ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă.

Echipa militară a Spitalului Judeţean "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava a predat pe 30 aprilie conducerea unităţii sanitare unei echipe manageriale civile, aleasă de consiliul medical al unităţii sanitare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel