Opt alimente care te scapă de migrenă
Data publicării:
Autor: Adisa Codruț
WhatsApp
Migrene
Migrene
Dacă suferi de migrenă poți lua pastile sau poți face exerciții pentru a încerca să vindeci durerea, dar aceste remedii sunt temporare, ceea ce înseamnă că durerea de cap vă poate reveni întotdeauna. Iată ce altceva poți face: schimbă dieta!

În timp ce există unele alimente care declanșează migrene, există altele care vă pot ajuta să vă apărați împotriva lor și să preveniți migrenele fără efort. Potrivit ChowHound, aceste 8 produse alimentare pot ține durerile de cap la distanță.

1. Avocado


În cazul în care aveți nevoie de alte motive pentru a iubi acest fruct minunat, avocado combate și migrenele. Bogat în antioxidanți precum luteina și zeaxantina, avocado nu numai că îți poate vindeca durerea de cap severă, consumându-le le poate ține la distanță pentru mult timp.

2. Smochine

Smochinele sunt bune pentru organismul, dar vin și la îndemână atunci când avem de-a face cu migrene. Potrivit experților, fructele conțin potasiu care ajută la reducerea inflamației și la vindecarea durerilor de cap.

3. somon

Somonul este plin de acizi grași omega-3 și vitamina B-2. Consumul de somon împiedică trombocitele să se aglomereze, proces care este responsabil pentru frecventele dureri de cap. De asemenea, scade inflamația și vă ajută să luptați împotriva migrenelor în general.

4. Cartofi dulci

Cartofii dulci nu sunt numai delicioși, dar te ajută să lupți împotriva migrenelor. Acesta este bogat în vitamina C, vitamina B1 și potasiu. Consumul de cartofi dulci atunci când suferiți de o durere de cap va reduce durerea și vă va calma.

5. Pepene verde și morcovi

Întrucât hidratarea este extrem de importantă atunci când suferiți de migrene, consumul de alimente precum pepene verde, morcovi, castraveți și țelină poate, de asemenea, să funcționeze în favoarea dumneavoastră. Deshidratarea este una dintre cauzele principale ale durerilor de cap, asigurați-vă că vă mențineți nivelul apei sub control.

6. Quinoa și kale

În plus față de toate celelalte beneficii pentru sănătate, quinoa și varza kale ajută, de asemenea, la prevenirea migrenelor. Conținând riboflavină, magneziu și fier, quinoa ține migrenele la distanță, în timp ce kale are omega-3 și fibre, ceea ce face cea mai bună apărare împotriva migrenelor palpitante.

7. iaurt

Conform studiilor, riboflavina, o parte din vitamina B, este cea mai eficientă împotriva migrenelor, iar iaurtul este bogat în el. Adăugați iaurt la dieta dvs. zilnică dacă suferiți de atacuri de migrenă des și urmăriți rezultatele.

8. Suc de lămâie

Conținând o cantitate mare de vitamina C, sucul de lămâie este cunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate, iar lupta împotriva migrenei se întâmplă să fie una dintre ele. Ori de câte ori suferiți de o durere de cap, pur și simplu amestecați puțin suc de lămâie într-un pahar cu apă, adăugați 2 lingurițe de sare și beți această poțiune magică. Va reduce inflamația și vă va face să vă simțiți mai bine în cel mai scurt timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel