Oprescu s-a întâlnit cu președintele și cu premierul din Israel - FOTO EXCLUSIV
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu , efectuează în perioada 25-27 martie o vizită oficială în Israel, iar miercuri a fost primit de președintele Shimon Perez, în semn de recunoaștere a eforturilor pe care Primăria Municipiului București le-a făcut de-a lungul timpului pentru comunitatea evreiască din România.

"Știu că dumneavoastră, personal, ați făcut multe față de comunitatea evreiască. Memorialul Holocaustului, lucrările de refacere a Templului Coral sunt doar câteva dintre acțiunile în care v-ați implicat personal. Ați demonstrat că ați fost și sunteți un prieten al evreilor. Cred că asta spune multe despre dumneavoastră. E vorba, în cele din urmă, de latura dumneavoastră umană", i-a transmis lui Sorin Oprescu președintele Israelului, conform Agerpres.

Cei doi au discutat despre întărirea relațiile romano-israeliene, în special în privința unor domenii de interes major precum agricultura, sănătatea și turismul.

Referindu-se la colaborarea dintre cele două state, Sorin Oprescu și-a exprimat încrederea în reluarea unora dintre investițiile blocate pentru moment, dar și-a luat și angajamentul să sprijine eforturile investitorilor israelieni, reducând timpul de așteptare cauzat de birocrație, cel puțin din punctul de vedere al administrației locale. 

"România a avut o agricultură puternică. Noi punem pe picioare o agricultură medicală știind că cele mai multe leacuri se găsesc în alimentele pe care le consumăm. Am fi bucuroși să colaborăm în acest domeniu și, bineînțeles, și în cel medical, Israelul producând peste 15% din aparatura medicală la nivel global. Vom încuraja investițiile israeliene în România. Ținem minte că România a salvat sute de mii de evrei, mulți dintre ei trăind astăzi în Israel și amintindu-și cu bucurie și cu mândrie de țara de unde au plecat. Există o prietenie istorică între cele două țări și apreciem poziția României în mai toate subiectele de interes. Sunt bucuros că ați venit la Ierusalim și îmi doresc să menținem legăturile de prietenie", a mai declarat Shimon Peres.

Întrevederi cu premierul și primarul Ierusalimului

Sorin Oprescu s-a întâlnit miercuri și cu primul-ministru israelian, Benjamin Netayahu, la sediul Guvernului. Cei doi oficiali au convenit asupra unei colaborări mai apropiate între cele două țări.

De asemenea, edilul Capitalei a avut o întrevedere cu omologul din Ierusalim, Nir Barkat, pe care l-a asigurat de același interes legat de o colaborare trainică pe viitor, în special în domeniul sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel