Data actualizării:
Data publicării:

ONU: Prețurile alimentelor la nivel mondial au scăzut

Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Reuters: Indicele prețurilor alimentare mondiale al agenției pentru alimentație a Organizației Națiunilor Unite (ONU) a scăzut în octombrie la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani și mai mult, în urma declinurilor în prețurile zahărului, cerealelor, uleiurilor vegetale și cărnii.

Indicele prețurilor alimentare mondiale al Agenției pentru Alimentație a Organizației Națiunilor Unite (FAO) a înregistrat o scădere în luna octombrie, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, influențat de declinurile în prețurile zahărului, cerealelor, uleiurilor vegetale și cărnii.

Indicele prețurilor alimentare al Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO), care monitorizează cele mai tranzacționate bunuri alimentare la nivel global, a înregistrat o medie de 120,6 puncte în luna octombrie, în scădere față de 121,3 puncte în luna precedentă, potrivit anunțului făcut de agenție vineri.

Citirea din luna octombrie a fost cea mai scăzută de la martie 2021.

Într-un raport separat privind aprovizionarea și cererea de cereale, FAO și-a menținut prognoza privind producția mondială de cereale pentru acest an la 2,819 miliarde de tone metrice, în creștere cu 0,9% față de anul precedent. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel