OMS: Nou record al cazurilor globale de COVID-19 pentru a doua săptămână consecutivă
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Organizația Mondială a Sănătății trage un nou semnal de alarmă. 

Numărul cazurilor de COVID-19 în lume a ajuns miercuri la 5,7 milioane, un nou record săptămânal consecutiv, fiind cea mai ridicată cifră a contagierilor confirmate de la declanşarea pandemiei în urmă cu 17 luni, relatează EFE, scrie Agerpres. 

Acest nou prag, atins în mare parte în urma valului grav al pandemiei cu care se confruntă India, a început acum nouă săptămâni odată cu creşterea numărului de infecţii în statisticile globale, a confirmat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Numărul deceselor a continuat să crească



Numărul deceselor atribuite COVID-19 a continuat să crească în ultima săptămână şi timp de nouă săptămâni consecutiv, cu 93.000 noi decese. Raportul epidemiologic săptămânal al OMS arată că India concentrează în prezent 90% dintre cazurile şi decesele din regiunea de sud-est a Asiei.

La nivel mondial, India reprezintă 46% din totalul infecţiilor globale şi 25% din decesele înregistrate. În schimb, rata infectărilor a scăzut în Europa, în Mediterana orientală, în Africa şi pe continentul american. În regiunea Pacificului occidental, care include China, numărul deceselor s-a menţinut stabil.

În ce priveşte mortalitatea provocată de COVID-19, aceasta a scăzut în Europa, Africa şi Pacificul occidental, în timp ce în cele două Americi şi în Mediterana orientală a înregistrat o uşoară creştere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel