OMS intenționează să APROBE mai multe vaccinuri, inclusiv cele făcute de Republica Populară Chineză
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) intenționează să aprobe mai multe vaccinuri COVID-19 de la producătorii occidentali și chinezi.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) intenționează să aprobe mai multe vaccinuri COVID-19 de la producătorii occidentali și chinezi în următoarea perioadă, arată un document publicat miercuri. Covax, un sistem global co-condus de OMS, dorește să furnizeze cel puțin 2 miliarde de doze de vaccin COVID-19 în întreaga lume în acest an, cel puțin 1,3 miliarde mergând în țările mai sărace.

În cursa pentru implementarea vaccinărilor, aprobările de reglementare sunt esențiale pentru confirmarea eficacității și siguranței vaccinurilor și pentru creșterea producției. Dar, unele țări mai sărace se bazează în principal pe autorizațiile OMS, deoarece au o capacitate de reglementare limitată.

Prin urmare, OMS „accelerează” aprobările de urgență, potrivit unui document intern Covax văzut de Reuters. De asemenea, vaccinul COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca și fabricat de Serum Institute of India (SII) ar putea fi autorizat de OMS în ianuarie sau februarie, se arată în document. Pe lângă vaccinuri, autoritățile de reglementare își autorizează și procesele de fabricație în diferite unități.

Covax are contracte de furnizare cu AstraZeneca și SII pentru aproximativ 400 de milioane de doze și o opțiune pentru multe alte sute de milioane, deși calendarul livrărilor este incert., informează TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel