OMS, avertisment DUR despre situația din Europa. Cum se compară România
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că media zilnică de morți cauzate de Covid-19 a crescut accelerat față de săptămâna trecută, în Europa.

Conform BBC, purtătorul de cuvânt al OMS, dr. Margaret Harris, a transmis că Franța, Spania, Marea Britanie, Olanda și Rusia sunt principalele responsabile pentru o creștere cu mai bine de o treime a morților, față de săptămâna precedentă. „Îngrijorarea... este că unitățile de terapie intensivă din spitale încep acum să se umple cu oameni foarte bolnavi”, a explicat ea.

„În întreaga regiune europeană vedem o creștere intensă și chiar alarmantă a cazurilor și morților”, a continuat dr. Margaret Harris, adăugând că sunt cu „aproape 40%” mai multe morți cauzate de Covid-19 față de săptămâna trecută. „În ciuda unei gestionări mai bune a capacității spitalelor, aceste unități din câteva țări încă se umplu cu viteză”.

În ultima săptămână, România a avut 578 de decese cauzate de Covid-19, cu 25% mai mult față de săptămâna anterioară, deci sub creșterea europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel