OMS, anunțul momentului despre vaccinuri și toate variantele virusului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Situaţia se îmbunătăţeşte în Europa, însă Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă, în continuare, evitarea călătoriilor internaţionale, notează Le Figaro.

„Trebuie să avem grijă, pentru că ne confruntăm cu o ameninţare persistentă şi cu noi incertitudini”, a avertizat Hans Kluge, directorul OMS Europa.

Acesta a făcut referire, în special, la noua variantă îngrijorătoare a virusului, detectată pentru prima dată în India.

Vaccinurile disponibile şi aprobate în prezent sunt eficiente până acum împotriva tuturor variantelor virusului!”, a asigurat, joi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Cu toate acestea, OMS îndeamnă populaţia să acţioneze în continuare cu „prudenţă”.

VEZI ȘI: Vaccinarea în România. TOPUL județelor vs. ultimele locuri

Coronavirus. 618 de noi cazuri și 61 de decese în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 20 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.074.297 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus (COVID – 19). 1.029.375 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 618 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 159 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 29.777 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 19.05.2021 (10:00) – 20.05.2021 (10:00) au fost raportate 61 de decese (36 bărbați și 25 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Arad, Bihor, Brașov, Brăila, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

VEZI ȘI: Finalul pandemiei și trei vaccinuri la care se lucrează și ar putea duce medicina la un alt nivel

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel