OMS a suspendat procesul de aprobare pentru Sputnik V
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Vaccinul Sputnik V nu va fi aprobat prea curând de OMS, instituția internațională suspendând procesul.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a suspendat procesul de aprobare pentru vaccinul rusesc Sputnik V anti-COVID, relatează Euronews.  Un oficial regional al OMS a declarat că procesul de fabricație al vaccinului nu a îndeplinit standardele necesare.

Rusia a solicitat pentru prima dată aprobarea OMS pentru vaccinul lor în februarie, dar nu a primit încă un loc pe lista de urgență de utilizare a vaccinurilor. OMS spune că au întârziat aprobarea vaccinului până când se poate efectua o nouă inspecție la una dintre fabricile în care a fost produs Sputnik V.

Eficacitate de peste 90%

Cercetările publicate în jurnalul medical The Lancet arată că vaccinul are o eficacitate de 91,6% împotriva coronavirusului. Pe contul său oficial de Twitter, Sputnik a susținut, de asemenea, miercuri că vaccinulul a demonstrat o eficacitate de 97,2% în timpul campaniei de vaccinare din Belarus.

Atât OMS, cât și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) au spus că încă așteaptă date complete de la producătorii vaccinului.

Vorbind într-un briefing de presă pentru Organizația Pan Americană a Sănătății, o sucursală regională a OMS, directorul adjunct Jarbas Barbosa a declarat că cererea Rusiei pentru autorizarea de urgență a fost suspendată.

"În timp ce se inspectau una dintre fabricile în care este fabricat vaccinul, a fost constatat faptul că această fabrică nu era în acord cu bunele practici de fabricație", a spus Barbosa miercuri. „Producătorul [vaccinului] trebuie să țină cont de acest lucru și să facă modificările necesare, apoi să fie pregătit pentru o nouă inspecție. OMS așteaptă vești de la producător, în legătură cu standardele la care se află fabrica", a adăugat el.

OMS, nesigur de Sputnik V

OMS și-a exprimat anterior îngrijorarea cu privire la o posibilă contaminare și insuficiență în timpul unei inspecții la fabrica de producție Sputnik V din Ufa. În iunie, compania care gestionează fabrica - Pharmstandard - a afirmat într-o declarație de presă că inspecția intermediară a OMS „nu ​​a identificat probleme critice”.

"Invităm OMS pentru o altă inspecție. Rămânem pe deplin transparenți și vom continua procesul de pre-calificare al OMS”, au afirmat reprezentanții Pharmstandard.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel