Data actualizării:
Data publicării:

OMS a aprobat de urgență vaccinul chinezesc anti-COVID Sinovac

Autor: Doinița Manic | Categorie: Sanatate
WhatsApp
OMS a aprobat de urgență vaccinul chinezesc anti-COVID Sinovac / Foto: Pixabay
OMS a aprobat de urgență vaccinul chinezesc anti-COVID Sinovac / Foto: Pixabay

OMS a omologat de urgență vaccinul chinezesc anti-COVID Sinovac.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a omologat de urgenţă miercuri vaccinul chinez anti-Covid Sinovac, a anunţat agenţia ONU într-un comunicat de presă, relatează  Agerpres, citând AFP.

Comitetul OMS pentru experţi în vaccinuri a recomandat acest vaccin care necesită două doze la un interval de două până la patru săptămâni pentru persoanele cu vârsta de 18 ani şi peste această vârstă.

Cu toate că până acum lipseau aprobările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) sau a Agenției Europene a Medicamentelor (EMA), mai multe țări europene au comandat și folosit vaccinul Sinovac deja. Spania și Franța au interzis până acum accesul nerestricționat pe teritoriile lor pentru turiștii care sunt inoculați cu Sputnik V, Sinovac sau orice altă variantă de vaccin chinezesc. Autoritățile franceze și spaniole nu erau sigure de eficiența vaccinurilor dezvoltate în țările asiatice. 

VEZI ȘI: Cei vaccinați cu Sputnik V sau vaccinurile chinezești nu sunt considerați imunizați în Europa

Sinovac, evaluat și de EMA

ȘI EMA ar putea să aprobe în curând vaccinul chinezesc Sonovac. Agenţia Europeană a Medicamentului a început o evaluare a vaccinului chinez Sinovac, a anunţat pe 4 mai autoritatea de reglementare a medicamentelor. Datele preliminare din studiile de laborator arată că vaccinul produce un răspuns imun, a precizat EMA într-un comunicat de presă, potrivit Mediafax. 

Procesul de "revizuire continuă" prin care va trece vaccinul Sinovac permite autorităţilor de reglementare din UE să evalueze datele pe măsură ce devin disponibile până când există suficiente dovezi pentru a depunerea unei cereri formale de autorizare condiţionată de introducere pe piaţă.

EMA nu a precizat un interval de timp pentru o decizie finală, dar a spus că procesul ar trebui să "dureze mai puţin timp decât în ​​mod normal".

VEZI ȘI: Vaccinul chinez Sinovac ar putea fi autorizat în Europa. EMA a început evaluarea

Sinovac a înregistrat rate de eficacitate diferite în studiile desfăşurate în mai multe ţări, care variază între 51% şi 82%. Acesta a fost aprobat de autorităţile de reglementare chineze, împreună cu alte trei vaccinuri autohtone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel