Data publicării:
Tulpina DELTA, în aproape toate cazurile din lume. Două variante de interes- Mu și Lambda. OMS: Acolo unde este prezentă, preia controlul
Aproape toate cazurile de COVID-19 din lume sunt cu varianta Delta, afirmă OMS.
”Delta este într-adevăr cea dominantă. Și există două variante de interes – Mu și Lambda – pe care le-am urmărit și noi, dar, din nou, acolo unde Delta este prezentă, Delta preia controlul”, a precizat Maria Van Kerkhove, responsabil tehnic al OMS pentru COVID-19.
Comentariile acesteia vin pe fondul unei creșteri internaționale a infecțiilor cu Covid, determinată de creșterea numărului de cazuri în Europa. Continentul a reprezentat aproximativ 60% din cele peste 3,3 milioane de cazuri noi de Covid din lume săptămâna trecută, a mai afirmat Van Kerkhove.
Potrivit specialistului, Europa a reprezentat mai mult de jumătate din cei puțin sub 50.000 de decese globale de Covid în ultima săptămână, o creștere cu 5% a deceselor pe tot continentul. Cazurile de Covid la nivel mondial au crescut în ultimele patru săptămâni consecutive, a adăugat ea, scrie realitatea.net..
OMS le cere ţărilor să nu amâne restricţiile
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat ţările care se confruntă cu o creştere a cazurilor de coronavirus să nu tergiverseze reintroducerea restricţiilor antiepidemice, transmite sâmbătă dpa.
„Cu cât acţiunile vor fi puse în aplicare mai rapid, cu atât va fi nevoie de mai puţine măsuri ulterior”, a declarat expertul OMS pe probleme de coronavirus, Maria van Kerkhove, la Geneva.
De asemenea, a atras atenţia asupra faptului că varianta Delta a virusului care circulă în prezent este mult mai contagioasă decât tulpinile precedente.
Mai multe ţări se află într-o situaţie dificilă şi trebuie să adopte măsuri „foarte stringente”, a declarat la rândul său directorul pentru urgenţe sanitare al OMS, Mike Ryan.
OMS nu a nominalizat vreo ţară anume şi nici nu a comentat cu privire la acţiunile luate de diverse guverne.
Măsurile menţionate includ utilizarea la scară largă a măştilor, distanţarea fizică, buna ventilare a spaţiilor închise, evitarea reuniunilor în spaţii mici şi telemunca, acolo unde este posibil.
CITEŞTE ŞI O nouă problemă la nivel global. După COVID-19 ar putea urma criza seringilor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News