OMS: Migranții și refugiații suferă de probleme de sănătate mintală din cauza pandemiei COVID
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Tedros Adhanom Ghebreyesus
Tedros Adhanom Ghebreyesus
Organizația Mondială a Sănătății a dat publicității un studiu recent care arată că refugiații și migranții au raportat probleme de sănătate mintală din cauza pandemiei de Covid-19. 

Mai mult de jumătate dintre refugiații și migranții chestionați au raportat creșterea „depresiei, anxietății și singurătății” din cauza pandemiei de Covid-19, potrivit unui sondaj al Organizației Mondiale a Sănătății care a fost publicat vineri, scrie CNN. În plus, unul din cinci refugiați și migranți chestionați a raportat un consum crescut de droguri și alcool.

Sondajul, compilat într-un raport intitulat Apart Together, a fost realizat de OMS și de un consorțiu de cercetare condus de Universitatea din Gent și Universitatea din Copenhaga. Sondajul a accesat 30.000 de migranți și refugiați în aproape fiecare stat membru al OMS.

„Accesul la îngrijire nu trebuie legat de statutul juridic”, a declarat directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus. „Facem apel la toate țările să elimine barierele financiare și de altă natură în calea îngrijirii migranților ca parte a călătoriei lor către acoperirea universală a sănătății. Sănătatea pentru toți înseamnă toți, inclusiv migranții.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel