OMS: Migranții și refugiații suferă de probleme de sănătate mintală din cauza pandemiei COVID
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Tedros Adhanom Ghebreyesus
Tedros Adhanom Ghebreyesus
Organizația Mondială a Sănătății a dat publicității un studiu recent care arată că refugiații și migranții au raportat probleme de sănătate mintală din cauza pandemiei de Covid-19. 

Mai mult de jumătate dintre refugiații și migranții chestionați au raportat creșterea „depresiei, anxietății și singurătății” din cauza pandemiei de Covid-19, potrivit unui sondaj al Organizației Mondiale a Sănătății care a fost publicat vineri, scrie CNN. În plus, unul din cinci refugiați și migranți chestionați a raportat un consum crescut de droguri și alcool.

Sondajul, compilat într-un raport intitulat Apart Together, a fost realizat de OMS și de un consorțiu de cercetare condus de Universitatea din Gent și Universitatea din Copenhaga. Sondajul a accesat 30.000 de migranți și refugiați în aproape fiecare stat membru al OMS.

„Accesul la îngrijire nu trebuie legat de statutul juridic”, a declarat directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus. „Facem apel la toate țările să elimine barierele financiare și de altă natură în calea îngrijirii migranților ca parte a călătoriei lor către acoperirea universală a sănătății. Sănătatea pentru toți înseamnă toți, inclusiv migranții.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel