Data actualizării:
Data publicării:

OMM, semnal de ALARMĂ. Omenirea, LOVITĂ de o CATASTROFĂ. "NU suntem departe"

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

După pandemia de COVID-19, un alt lucru important ar trebui să ne dea de gândit, iar alertele vin de mult timp din partea OMM. Iată despre ce este vorba. 

Deși pandemia de COVID-19 a oprit planeta în loc și pare că nimic nu poate fi mai rău de atât, Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) a avertizat că vremea va continua să se încălzească în următorii 5 ani, la nivel mondial.

Ei bine, după spusele lor, temperaturile ar putea să depășească temporar valorile chiar și cu 1,5 grade Celsius. În ciuda alertei lansate, aceștia au subliniat că vestea bună este că pragul de 1,5, stabilit de oamenii de ştiinţă drept plafon pentru evitarea schimbărilor climatice catastrofale, nu va fi depășit momentan, "chiar dacă nu suntem foarte departe de acel moment".

OMM susține că este o „provocare enormă” cu care se confruntă lumea pentru îndeplinirea obiectivului Acordului de la Paris din 2015, mai ales că tendinţa de încălzire continuă într-un ritm rapid.

Citește și: OMS, avertisment TERIBIL. "Să fie GATA". "Închidere TOTALĂ" la nivel mondial

Ce prevede acordul de la Paris din 2015

În anul 2015, marile puteri stabileau un plan de reducere a emisiilor responsabile de încălzirea climei suficient de mult încât să menţine creşterea temperaturilor „mult sub” 2 grade Celsius.

„OMM a precizat că există un risc de 20% ca temperaturile medii anuale, care variază de la an la an, să atingă pragul de 1,5 grade Celsius în orice an între 2020 şi 2024. În acelaşi timp, valorile de temperatură din fiecare dintre aceşti ani este posibil să fie cu cel puţin 1 grad Celsius peste cele din perioada pre-industrială, efectele fiind resimţite în aproape fiecare regiune.

Africa de Sud şi Australia, care s-au confruntat anul trecut cu incendii de vegetaţie ce au ars suprafeţe de milioane de acri, ar putea avea condiţii mai aride decât de obicei până în 2024. În acelaşi timp, regiunea Sahel din Africa va fi probabil mai umedă, a notat OMM. Europa este posibil să se confrunte cu mai multe furtuni, în timp ce nordul Atlanticului de Nord va fi mai vântos”, citează Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel