Omleta va fi luxuriantă și fără lapte. Iată ce trebuie să adaugi în ea
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Omleta va fi luxuriantă și fără lapte. Iată ce trebuie să adaugi în ea. Sursa foto: freepik.com
Omleta va fi luxuriantă și fără lapte. Iată ce trebuie să adaugi în ea. Sursa foto: freepik.com
În mod tradițional, o omletă se face din ouă cu puțin lapte. Dar poți înlocui laptele cu un alt ingredient care va face omleta mai delicată, luxuriantă și aromată.

Omleta, preparată după această rețetă, va fi incredibil de fragedă și aerisită.  În loc de lapte, unele gospodine adaugă smântână.

Trebuie să păstrezi proporția: o lingură de smântână la un ou. Trei linguri de smântână cu un conținut de grăsime de 15-20 la sută trebuie adăugate la un amestec de trei ouă bătute.

Toarnă apoi compoziția într-o tigaie încălzită, unsă cu ulei. După ceva timp, se acoperă cu un capac și se prăjește până este gata. Poftă bună!

 

Vezi și: Kai jeow, o omletă thailandeză clasică, cu un echilibru perfect de sărat, dulce și picant

 

De asemenea, poți pregăti o omletă thailandeză pentru un mic dejun hrănitor. Servește omleta cu orez și legume crude pentru o masă rapidă și sățioasă. Omleta în stil thailandez (kai jeow) este atât de ușoară încât o poți prepara imediat. 

Combinația de arome dulci, acrișoare, picante și sărate este simbolul bucătăriei din Asia de Sud-Est. Când guști o bucățică din această omletă, te simți pe o stradă din Bangkok.

Salată de primăvară cu ridichi și ouă. Un ingredient secret îi schimbă gustul tradițional

Un ingredient obligatoriu al acestei rețete este sosul de pește. Fără el, omleta nu va avea acel gust original, pentru care este cunoscută în întreaga lume.

Sosul de pește este folosit, în mod obișnuit, în bucătăria din Asia de Sud-Est și este făcut din hamsii care au fost lăsate într-un recipient mare cu sare timp de aproximativ doi ani. După procesul de fermentație, lichidul care conține extractul de hamsii și sare este din nou fermentat. Și după câteva luni, lichidul este scurs, filtrat din nou și îmbuteliat.

Chiftele de legume, preparate în stil indian. Rețeta este simplă și rapidă

Când cumpere sos de pește, citește ingredientele. Pentru un sos de pește grozav, lista de ingrediente ar trebui să includă doar pește și sare.  

Ingrediente pentru 6 porții:

ouă - 3 bucăți,

sos de pește - 1 lingură,

zahăr brun - 1 linguriță,

ceapă verde - câteva fire,

pastă de chili thailandez - 5 grame,

piper negru după gust.

 

Rețeta, pas cu pas

Într-un castron mediu, combină ouăle, sosul de pește, zahărul brun, ceapa, pasta de chili thailandez și piperul negru. Se bate energic până când toate ingredientele se combină bine. 

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel