Data actualizării:
Data publicării:

Omleta Poulard. Rețeta perfectă pentru micul dejun. Iese foarte pufoasă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Vrei o omletă foarte pufoasă? Poți încerca rețeta Poulard. Iată cum se prepară...

Ingrediente

3 ouă
puțină sare
un vârf de cuțit de praf de copt
ulei

Cum se prepară

Se separă gălbenușurile de albușuri. În albușuri se pune sare după gust. Albușurile se bat spumă cu ajutorul unui tel sau a unui mixer electric. Spuma de albușuri trebuie să fie fermă, să se poată întoarce castronul cu fața în jos fără ca albușurile să cadă, potrivit retete.unica.ro.

Gălbenușurile se bat și ele cu praful de copt. Albușurile se amestecă cu gălbenușurile având grijă să amestecăm ușor de jos în sus pentru a nu pierde aerul din albușuri. În tigaia caldă se pun câteva picături de ulei și se toarnă amestecul realizat mai sus. Ouăle trebuie distribuite uniform pe suprafața tigăii. Se acoperă cu un capac și se lasă la foc mediu 10 minute. Omleta se pliază în farfurie.

Opțional: se poate adăuga pătrunjel tocat fin sau cepșoară în amestecul de gălbenușuri.

BONUS: Cum faci cea mai bună omletă țărănească

Ingrediente (pentru o porție):

- două ouă
- brânză sau cașcaval după preferințe (se pot adaugă mai multe tipuri)
- un cartof mic
- o ceapă mică
- un ardei gras (opțional)
- mușchiuleț fără grăsime, piept de pui afumat sau bacon (după preferințe)
- sare
- piper
- chilli
- busuioc sau oregano
- mărar proaspăt
- ulei de măsline

Cum se prepară

Cartoful se dă pe răzătoare și se pune la călit în uleiul de măsline la foc mic într-o tigaie antiaderentă, împreună cu ceapa, ardeiul și mușchiulețul, toate tocate mărunt. Între timp se bat ouăle foarte bine împreună cu condimentele și mărarul, iar după ce au făcut puțină spumă (ca omleta să iasă pufoasă), se adaugă brânza și cașcavalul rase și se amestecă bine. Ouăle se adaugă și ele în tigaie, după ce legumele s-au gătit pe jumătate. Omleta se prăjește pe ambele părți câteva minute, până se rumenește. Se servește caldă, ornată cu verdeață și eventual puțin cașvacal ras pe deasupra, alături de o salată de roșii și două felii de pâine integrală prăjită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel