Omletă poloneză. Rețeta inedită pentru micul dejun. Primul pas: Separă albuşurile de gălbenușuri
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Omleta poloneză este o variantă inedită pentru micul dejun. Te va surprinde modul de preparare!

Ingrediente:

- 2 ouă mari
- 2 linguri făină
- 2 linguri apă
- gem, miere, cremă de ciocolată sau vanilie după gust
- iaurt gras

Cum se prepară

Într-un bol, separă albuşurile de gălbenuşuri. Bate albuşurile cu mixerul până se fac bezea (dar fără zahăr). Nu te îngrijora că nu se întăresc, chiar reci scoase din frigider fac o bezea incredibilă. Gălbenuşurile pune-le într-o cană şi pune peste ele cele 2 linguri de făină şi 2 linguri de apă şi freacă-le până se omogenizează bine, scrie elenagranzulea.wordpress.com.

Răstoarnă gălbenuşurile astfel preparate în bezea şi cu o lingură încorporează-le cu mişcări circulare, până se omogenizează şi ele bine. Mişcarea circulară asigură menţinerea aerării aluatului şi astfel el iese pufos şi delicios.

Într-o tigaie încinge puţin ulei şi răstoarnă cu grijă aluatul întinzându-l în toată tigaia şi netezindu-l. Lasă-l câteva minute să se facă pe o parte, verifică atunci când se face auriu şi, apoi, cu o spatulă răstoarnă-l pe partea cealaltă, ca pe o clătită.

Când e frumos rumenit pe ambele părţi, pune-l într-o farfurie, unge-l cu gem sau miere sau alte creme dulci, după poftă şi pune deasupra un strat gros de iaurt. Îţi garantez că nu îţi va ajunge dar te va sătura.

BONUS: Mic dejun: Omletă țărănească. Rețeta delicioasă

Ingrediente

- 1 legătură ceapă verde
- 1 ardei verde
- 8 ouă
- 1 legătură mărar
- cimbru
- 2 cârnaţi afumaţi
- 150 g caşcaval
- mozzarella
- sare
- 3 linguri ulei
- 5-6 felii bacon
- piper
- 2-3 roşii pentru ornat

Cum se prepară

Se curăţă ceapa şi ardeiul, se spală şi se taie fâşii subţiri. Se toarnă uleiul într-o tigaie şi se pun legumele la călit. Separat, se taie baconul fâşii mai mici, cârnaţii rondele subţiri şi se pun să se călească împreună cu ceapa şi ardeii, la foc potrivit.

Într-un bol se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare şi de mărar şi apoi se adaugă caşcavalul ras şi mărarul tocat mărunt, potrivit retete.unica.ro. Compoziţia obţinută se toarnă în tigaie şi se lasă la foc mic, să nu se ardă. Se verifică dacă s-a făcut pe o parte şi se întoarce uşor ca pe clătită, să nu se rupă. Se mai lasă să se rumenească puţin, câteva minute, şi se serveşte ornată cu cimbru şi felii de roşii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel