Omletă mexicană cu avocado: o rețetă rapidă, delicioasă și sănătoasă
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 02 dec 2022, 12:03
WhatsApp
Omletă mexicană cu avocado, o rețetă rapidă, delicioasă și sănătoasă. Sursa - pixabay.com
Omletă mexicană cu avocado, o rețetă rapidă, delicioasă și sănătoasă. Sursa - pixabay.com
Omleta cu avocado și alte legume este preparatul perfect pentru micul dejun.

Nu vă va lua mult timp să o gătiți și chiar și gurmanzilor le va plăcea rezultatul. Omleta va fi pufoasă și sățioasă.

 

Ingrediente:

ouă - 3 bucăți;

făină - 1 lingură;

smântână - 1 lingură;

ardei bulgăresc - o jumătate;

roșii - 4 bucăți;

ceapă - o jumătate;

tortilla - 2-3 bucăți;

unt - 20 grame;

coriandru și alte verdețuri - după gust;

sare - după gust;

ulei de măsline - o lingură.

 

Modul de preparare

Tocați ardeiul și ceapa în cuburi. Prăjiți legumele pe jumătate, asezonați-le cu coriandru tocat. Bateți ouăle, adăugați făina, smântâna și sarea. Amestecați și turnați amestecul de ouă peste legumele din tigaie.

 
Pieptul de pui se usucă când este copt? Două ingrediente secrete vor face carnea suculentă

Adăugați, în omletă, roșiile tăiate și prăjiți-le până sunt gata pe jumătate. Puneți tigaia cu omleta în cuptor pentru 10 minute. Omleta se coace la 180 de grade.

Tăiați avocado în bucăți mari și prăjiți-l puțin în unt. Omleta se decorează cu felii de avocado și crenguțe de coriandru.  Serviți omleta în foi de tortilla. Poftă bună!

 

Omletă marocană cu roșii: o rețetă interesantă din produse simple

 

Majoritatea persoanelor consumă, la micul dejun, ouă. Fie că sunt fierte, fie că sunt prăjite, ouăle sunt iubite de toată lumea. Continuăm să vă facem cunoștință cu cele mai interesante, dar în același timp simple preparate cu care vă puteți surprinde familie.

Omleta marocană pe un pat de roșii se prepară foarte repede din cele mai simple ingrediente, iar rezultatul va fi mai bun decât cel dintr-un restaurant. Rețeta originală conține cârnați, care pot fi înlocuiți cu carne de pui sau de curcan.

Ingrediente:

4 ouă,

20 ml ulei vegetal,

70 grame măsline,

1 ardei gras,

1 ceapă,

3 roșii,

100 grame de cârnați sau carne,

100 grame de cașcaval,

sare și piper după gust,

chimen măcinat, turmeric, boia roșie - după preferințe, 

verdețuri preferate pentru decor (coriandru, mărar, pătrunjel, busuioc).

 

Metoda de gătire 

Roșiile se toacă și se pun într-un castron mic. Ceapa se toacă mărunt și se adaugă în bolul cu roșii. Tăiați cârnații sau carnea în cuburi. Măslinele se taie în felii. Se toacă mărunt ardeiul.

Se încinge uleiul vegetal într-o tigaie. Se pun roșiile cu ceapă și puțină apă. Gătiți-le, sub capac, amestecând din când în când, până când roșiile devin moi și toată apa s-a evaporat.

Trucurile secrete ale bucătarilor pentru a face, acasă, cartofi crocanți la exterior și moi la interior

Dacă lichidul s-a evaporat și roșiile nu s-au înmuiat, puteți adăuga mai multă apă și fierbeți-le sub capac. Adăugați condimente în tigaia cu roșii și ceapă și amestecați. Într-un castron separat, bateți bine ouăle. Adăugați cârnați sau carnea, măslinele și ardei. Se sărează și se amestecă.

Amestecul de ouă se toană peste roșiile din tigaie și se acoperă cu un capac. Gătiți până când ouăle sunt gata. La final, puneți peste ouă, felii de cașcaval, care trebuie să se topească. Decorați omleta cu verdeață proaspătă tocată și cu condimentele preferate. Poftă bună!

 

Cea mai rapidă și mai ușoară omletă italiană: amestecă toate ingredientele și dă-le în cuptor  

 

Atunci când nu ai timp suficient să stai în bucătărie, dar trebuie să pregătești cina, cauți rețete simple, dar delicioase. Rețeta de azi se prepară rapid și tot ce trebuie să faci este să amesteci bine toate ingredientele înainte de a le da în cuptor.  Este vorba despre omletă sau frittata italiană, o mâncare care este delicioasă și sănătoasă.

Ingrediente:

5 ouă,

3 dovlecei,

150 grame de brânză,

5 linguri de  smântână,

ulei vegetal,

sare și piper după gust,

usturoi uscat sau orice alt condiment preferat.

 

Metoda de gătire 

Dovlecelul se spală, se usucă și se taie în felii foarte subțiri. Amestecă ouăle cu smântâna. Asezonează-le cu sare, piper și usturoi. Unge un vas de copt cu ulei vegetal.

Aveți un borcan cu dulceață? Preparați această tartă savuroasă. O felie are doar 170 de calorii

Întinde feliile de dovleceii pe fundul tăvii și adaugă o parte din amestecul de ouă. Urmează un strat de brânză, apoi un strat de dovlecei. Repetă procedura până când vei termina toate ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie cu brânză. Trimite tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?