Data publicării:

Omletă italiana. Rețeta delicioasă de Frittata

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Steve House)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Steve House)

Omleta italiană este perfectă pentru micul dejun. Sățioasă și delicioasă, reprezintă o variantă minunată pentru a-ți începe dimineața. Iată cum se prepară...

Ingrediente

- 4 ouă

-100 g crenvurști

- 1 ardei roșu

- 30 g cașcaval

- 3 cartofi

- 1 ceapă

- verdeață după gust

- sare, piper după gust

Cum se prepară

Începeți prin fierberea cartofilor. Între timp tăiați ceapa rondele, jumătate de ardei tăiați-l feliuțe iar cealaltă jumătate cubulețe. Tăiați și crenvurștii cubulețe. Puneți într-o tigaie ulei, prăjiți ceapa și ardeiul timp de 5 minute. Apoi adăugați cartofii fierți tăiați cuburi. Sărați, piperați și prăjiți până legumele se rumenesc. Dacă doriți adăugați condimentele preferate. Într-un bol mixați ouăle, apoi adăugați crenvurștii și amestecați, potrivit retete-info.com.

În forma de copt puneți legumele prăjite, deasupra turnați compoziția de ouă și crenvurști. Coaceți la 180° timp de 10-15 minute. Cu 5 minute înainte să fie gata omleta, presărați-o cu cașcaval dat prin răzătoare. Deasupra puteți orna cu verdeață.

Sau poate preferi o omletă țărănească.

Ingrediente

- 1 legătură ceapă verde
- 1 ardei verde
- 8 ouă
- 1 legătură mărar
- cimbru
- 2 cârnaţi afumaţi
- 150 g caşcaval
- mozzarella
- sare
- 3 linguri ulei
- 5-6 felii bacon
- piper
- 2-3 roşii pentru ornat

Cum se prepară

Se curăţă ceapa şi ardeiul, se spală şi se taie fâşii subţiri. Se toarnă uleiul într-o tigaie şi se pun legumele la călit. Separat, se taie baconul fâşii mai mici, cârnaţii rondele subţiri şi se pun să se călească împreună cu ceapa şi ardeii, la foc potrivit.

Într-un bol se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare şi de mărar şi apoi se adaugă caşcavalul ras şi mărarul tocat mărunt, potrivit retete.unica.ro. Compoziţia obţinută se toarnă în tigaie şi se lasă la foc mic, să nu se ardă. Se verifică dacă s-a făcut pe o parte şi se întoarce uşor ca pe clătită, să nu se rupă. Se mai lasă să se rumenească puţin, câteva minute, şi se serveşte ornată cu cimbru şi felii de roşii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel