Data publicării:

Omleta franțuzească, cea mai pufoasă omletă din lume. Iată cât de ușor se prepară

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Omleta franțuzească, cea mai pufoasă omletă din lume. Iată cât de ușor se prepară. Omleta franțuzească, cea mai pufoasă omletă din lume. Iată cât de ușor se prepară
Omleta franțuzească, cea mai pufoasă omletă din lume. Iată cât de ușor se prepară. Omleta franțuzească, cea mai pufoasă omletă din lume. Iată cât de ușor se prepară

Franța ne oferă multe rețete neobișnuite, rafinate și delicioase. Multe dintre ele nu sunt ușor de preparat, dar există și rețete ușoare, care pot fi gata în 15 minute.

O astfel de rețetă este această omletă magnifică. Omleta Poulard a apărut pe insula franceză insula franceză Mont Saint Michel, încă în secolul al XIX-lea, fiind inventată de Annette Poulard.

Femeia avea un hotel și era în căutare de rețete delicioase pentru oaspeții hotelului. Unul dintre oaspeți i-a împărtășit un mod rapid de a găti ouăle. Curând, Annetta a inclus rețeta în meniul restaurantului. Mâncarea a devenit atât de populară încât a adus faimă, mai întâi, insulei, apoi întregii țări.

Doar bucătarii cu experiență adaugă scorțișoară în carnea tocată. Surprinde-i și tu pe cei dragi cu o mâncare aromată

 

Dar, de fapt, toată lumea poate găti acest fel de mâncare, iar astăzi vă vom spune cum.

 

Ingrediente:

4 ouă,

2 linguri de lapte,

sare după gust.

 

Prepararea

 

Separam gălbenușurile de albușuri. Într-un bol rece și uscat se pun albușurile, se adaugă un praf de sare și se mixează până obțineți o spumă fermă.

Gălbenușurile se bat și ele cu laptele, până se omogenizează. Se încălzește o tigaie, unsă cu unt, se dă focul la minim și se toarnă gălbenușurile, care trebuie întinse pe toată suprafața. 

Cum poți păstra untul dacă nu ai curent, iar afară e caniculă: iată un truc cunoscut de bunicile noastre

Când gălbenușurile s-au întărit puțin, punem peste ele albușurile bătute și, cu o spatulă, le întindem uniform pe suprafață. Tigaia se acoperă cu un capac și omleta se lasă pe foc mic, timp de 3-5 minute.

Inițial, omleta va crește dar, odată ce ridici capacul, acesta va cădea un pic. Să știți că acest lucru este complet normal, pentru că omleta va rămâne în continuare înalta și luxuriantă.

Puteți verifica starea de pregătire cu o spatulă. Dacă se lipește, atunci omleta mai trebuie ținută pe foc. Dacă nu se lipește, omleta este gata.

Omletă franțuzească se servește, de obicei, tăiată în jumătate, așezând cele două părți una peste alta. Poftă bună!

 

 

BONUS. O cină delicioasă, preparată dintr-un dovlecel și un cartof: o mâncare sățioasă și plină de vitamine  

 

Clătitele cu dovlecei și cartofi umplute cu șuncă și cașcaval afumat te vor cuceri de la prima bucățică.

Aceste clătite de fac extrem de ușor și rapid. Pe lângă faptul că sunt ca un aperitiv, clătitele sunt  delicioase și hrănitoare. Vei dori să le prepari mereu. 

 

Ingredientele de care ai nevoie:

100 grame faina de grâu,

4 dovlecei,

100 grame de cașcaval afumat,

parmezan ras după cum este necesar,

1 cartof,

100 grame de șuncă fiartă,

ulei de măsline după cum este necesar,

pesmet,

3 ouă,

piper și sare - după gust.

 

Pregătirea 

 

Dovleceii se spală, usucă și se dau prin răzătoare. Punem dovlecelul ras într-un bol ca să elimine sucul în exces. 

Apoi dăm prin răzătoare și cartoful, curățat de coajă. În alt bol, se pun cartoful stors bine și dovlecelul.  Adăugăm ouăle și condimentăm cu piper și sare. Amestecăm cu o spatulă, după ce am turnat un strop de ulei. La final, integrăm și făina.

Laptele s-a acrit? Nu te grăbi să-l arunci: poți face un sos delicios 

În acest moment, ungem o tavă de copt cu ulei și presărăm niște pesmet. Transferam jumătate din aluat în tavă și îl întindem pe toată suprafața.

Pe aluat aranjăm feliile de șuncă fiartă și apoi feliile de cașcaval afumat. Adăugăm și parmezanul ras și acoperim totul cu cealaltă parte de aluat.  

Cinci alimente care reduc pofta de dulciuri: încearcă-le și nu vei regreta nicio clipă

Rămâne doar să punem deasupra pesmet și un strop de ulei. Clătita se dă la cuptor, pentru 35 de minute, la o temperatură de 200 de grade. Clătita cu dovlecei și cartofi, umplută cu șuncă și cașcaval afumat, este gata. Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel