Data actualizării:
Data publicării:

Omletă cu șuncă și cașcaval. Rețeta țărănească

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Dacă vrei să te bucuri de un mic dejun delicios, omleta țărănească poate fi o varianta. Iată cum se prepară.

Ingrediente

- 3 ouă
- 200 gr șuncă presată, șunculiță țărănească, șuncă de Praga sau alt tip de șuncă după preferință
- 1-2 linguri ulei de floarea soarelui
- 25 gr cașcaval răzuit după gust (chedar, șvaițer, parmezan)

Vezi și: Plăcintă croată cu brânză. Rețeta de Štrukli plină de savoare

Cum se face omleta țărănească

Taie șunca cu un cuțit în cubulețe mici și sparge ouăle într-un bol. Pune șunca în tigaie, toarnă puțin ulei și prăjește-o la temperatură ridicată. Când șunca este ușor rumenită, adaugă ouăle în tigaie la fel ca în video și așteaptă circa 20 de secunde sau până albușul de ou începe să se întărească.

Amestecă ușor ingredientele ca ouăle bătute în stil rustic să aibă o textură mai fermă (opțional). Scoate această omletă țărănească din tigaie și pune-o pe farfurie, scurge bine uleiul dacă e nevoie, potrivit retetedecasa.ro.

Presară niște cașcaval răzuit peste omletă, cât timp este fierbinte, și așteaptă 1-2 minute să se topească înainte de-a o servi.

Servește această omletă țărănească cu șuncă împreună cu niște legume proaspete, cum ar fi castraveți verzi, roșii sau ridiche roșie pentru mai multă aromă și vitamine.

Vezi și: Negresă de post cu gem și nuci. Rețeta foarte simplă

Prăjitură simplă cu fructe. Iese pufoasă și aromată

BONUS: Tigaie "Mic dejun"

Ingrediente

- 2 cartofi
- 4 ouă
- 6 felii de bacon/șuncă/ciolan afumat
- 1 ceapă
- condimente: praf de usturoi, sare, piper, boia, busuioc - după gust

Cum se prepară

Fierbe cartofii dar nu până la final (nu trebuie să fie fărâmicioși ca pentru piure), taie-i cubulețe (mai mici, nu ca pentru tocană). Între timp, călește ceapa într-o tigaie mare (în ea vei găti totul), potrivit retete.unica.ro. Când devine sticloasă, adaugă cartofi peste, asezonează cu condimentele. Adaugă fâșiile de bacon prăjite în prealabil peste, mai adaugă condimente dacă simți că este necesar. Sparge 4 ouă (ca pentru ochiuri) peste, pune capacul și scoate pentru servit când sunt gata ouăle.

Vezi și: Cum faci cea mai PUFOASĂ OMLETĂ. Rețeta perfectă pentru micul dejun

Ciorbă cu cârnați afumați. Rețeta originală din Maramureș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel