OMICRON, diferența între Africa și Europa. Dr. Aysel Florescu, alertă: Trece rapid prin populaţia care deja are imunitate. Se transmite repede la vaccinați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Prof. Dr. Aysel Simin Florescu, managerul Spitalului "Dr. Victor Babeș", a vorbit despre noua tulpină COVID - Omicron. 

"Am scăpat de varianta Delta, dacă vine Omicron? Observăm o scădere a numărului de cazuri grave, o scădere a raportărilor cu persoane nu infectate", a spus jurnalistul Val Vâlcu.

"Deocamdată, noi comparăm populaţia sud-africană cu populaţia europeană care diferă foarte mult. Populaţia sud-africană este foarte tânără, ei nu au atâţia vârstnici, chiar dacă rata lor de vaccinare seamănă cu a României. Nu au atâţia vârstnici nevaccinaţi, ca noi. Aşa că, deocamdată, aprecierea indicatorilor lor nu se poate generaliza. Vom vedea ce se întâmplă la noi. La noi, rata de populație nevaccinată şi vârstnică, plină de comorbidități, numărul populaţiei vaccinate de acest fel este destul de important şi nu ştim ce va face Omicronul la această populaţie. Deocamdată, datele preliminare din Africa de Sud nu cred că le putem generaliza şi la noi", a spus prof. dr. Aysel Simin Florescu, în cadrul dezbaterii online ”Testarea  în farmacie, componentă importantă a campaniilor de prevenție și depistare precoce a bolilor grave”, organizată de DC News Media Group.

"Trece rapid prin populaţia care deja are imunitate după boală"

"Scăderea numărului de îmbolnăviri cu tulpina Delta este un semn bun? Este rezultatul măsurilor mai dure, restricţiilor impuse sau s-a epuizat numărul persoanelor receptive?", a întrebat Val Vâlcu.

"Eu cred că este puţin din toate. S-ar putea să fi trecut şi un număr destul de mare de oameni prin boală, la acest moment, avem şi ceva mai multe vaccinuri, însă, în ceea ce priveşte Omicronul, din păcate, trece destul de rapid prin populaţia care deja are imunitate după boală şi din păcate se transmite foarte repede şi la cei vaccinaţi - aceştia sunt cei care fac formele ușoare. Nu uitaţi că cei la care s-a diagnosticat în Europa sunt călători şi aceşti călători erau vaccinaţi. Restul populaţiei vom vedea cum se manifestă din punct de vedere clinic pentru că acum este prea devreme, la câteva sute de cazuri", a spus managerul Spitalului "Dr. Victor Babeș".

Interviul complet, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel