Olimpicii români au cucerit 4 medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI 2015)
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii - o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz - la a XXII-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 29 iunie - 4 iulie, la Brno (Cehia).

Laureat cu argint la ediţia precedentă, Alexandru Velea (clasa a XII-a/Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca) şi-a îmbunătăţit performanţa, cucerind de această dată medalia de aur.

Medaliile de argint au fost obţinute de Rareş-Darius Buhai (clasa a XII-a /Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu" din Bistriţa) şi Valentin-Marius Hârşan (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Medalia de bronz a intrat în posesia lui Andrei Popa (clasa a X-a/Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu" din Vaslui).

CITEȘTE ȘI: REZULTATE BAC 2015 EDU.RO. Vezi notele pe județe

La a XXII-a ediţie a CEOI au participat 44 de concurenţi din 10 ţări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum 4 elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel