Olimpicii de la Geografie, locul I pe națiuni în Japonia
Data publicării:
Autor: Colaborator Extern, colaborator_extern
WhatsApp
olimpiada
olimpiada

Lotul olimpic de geografie al României a cucerit în acest an supremaţia mondială, graţie palmaresului excepţional obţinut la a X-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie: trei medalii de aur şi o medalie de argint. 

Eliza Cristina Cioacă

Cei trei deținători a medaliilor de aur sunt toți la prima participare într-o astfel de competiţie de anvergură mondială.  Medalia de argint i-a revenit lui Traian Tomenco, absolvent al Liceului  Teoretic ,,Constantin Brâncoveanu” din Bucureşti, medaliat cu bronz la ediţia precedentă.

Elevii laureaţi cu aur sunt Andra-Cosmina Albulescu (Colegiul Naţional ,,Costache Negri” din Galaţi), Cosmina-Andreea Manea (Colegiul Naţional ,,I. C. Brătianu” din Piteşti) şi Theodor-Adrian Ivan (Colegiul Naţional din Iaşi).

Colegiile din care provin acești elevi au o tradiție îndelungată în domeniul olimpiadelor și a concursurilor naționale și internaționale. Astfel, Colegiul Naţional ,,Costache Negri” din Galaţi a luat locul I la concursul internaţional de creaţie – ”Un cântec pentru mama, un cântec pentru copiii Europei„ cât și la Balcaniada de atletism, care s-a ținut în Serbia, pe când pagina web a Colegiul Naţional ,,I. C. Brătianu” din Piteşti este dedicată tuturor olimpicilor pe care i-a avut colegiul începând cu ultimii 10 - 15 ani la diverse materii.

Olimpiada Internaţională de Geografie s-a desfăşurat în perioada 30 iulie - 5 august, la Kyoto (Japonia), reunind participanţi din 32 de ţări. Anul trecut România a ajuns la performanța de a lua locul al doilea pe naţiuni şi patru medalii: două de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz),

Olimpicii români vor reveni în ţară, miercuri, 7 august, ora 00.30, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, via Amsterdam.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel