Olguţa Vasilescu îi răspunde lui Florin Cîţu: Lăsaţi ameninţările şi treceţi la treabă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Lia Olguţa Vasilescu îi răspunde ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, după ce acesta a lansat mai multe acuze la adresa PSD. 

"Presa îmi solicită să îi răspund lui Vasile Cîțu. Am să o fac, apreciind că și-a mai îndulcit din tonul amenințător de aseară, dar continuă să mintă și să mă nominalizeze în postările lui desuete:

1. Vasile Cîțu, spui că ai luat împrumuturi de la începutul anului ca să ai bani de pensii, salarii, ajutoare sociale și linii de creditare și că ar trebui întrebați PSD-iștii de unde ar plăti acum banii, dacă nu ai fi făcut tu asta. PSD a plătit la timp, în ciuda avertizărilor tale panicoase, care, din trei în trei luni, mințeai că guvernul PSD nu mai are bani pentru veniturile populației, TOT ce există în legile adoptate de parlament. Nu s-a blocat niciodată și nici nu a crescut deficitul peste 3 la sută, în condițiile în care împrumuturile făcute de PSD erau de 5 ori mai mici. Și, ca să ne înțelegem, NIMENI din PSD nu a spus că nu ați avea bani de pensii și salarii, ci că ați stopat creșterea pensiei minime, adică pentru cea mai vulnerabilă parte a populației, și că nu vreți să aplicați legile privind creșterea punctului de pensie, din septembrie și privitoare la alocațiile copiilor.

2. Premierul Orban spune că trebuiesc plătite acum concediile medicale și să se returneze TVA-ul firmelor. Acum? Păi nu ați spus, în noiembrie, că ați crescut deficitul fiindcă PSD nu plătise concediile medicale și nu returnase TVA firmelor? Fie nu le-ați plătit în noiembrie, deci ați crescut artificial deficitul pentru alte cheltuieli (și noi am spus atunci ce faceți cu banii: plătiți în avans pentru armament sau pentru fostul deputat PNL Micula), fie ați plătit atunci și mințiți acum că trebuie să faceți aceste plăţi, tot din cauza PSD, deși sunt datorii acumulate de guvernarea voastră.", a scris fostul ministru al Muncii pe Facebook. 

"Lăsaţi ameninţările şi treceţi la treabă"

"3. Te lauzi cu "strategia prudențială". Cu alte cuvinte, te-ai împrumutat mai mult pentru că știai că vine criză coronavirusului. Și ar fi trebuit să știi că vine, deoarece, la momentul aprobării bugetului, în China, era la apogeu. Ce ai făcut tu, Vasile Cîțu? Ai SCĂZUT cu 22 la sută bugetul Sănătății, față de cât era anul trecut, adică de la 14,9 miliarde lei la 11,5 miliarde. E adevărat că ieri ai mai adăugat 42 de milioane, ceea ce înseamnă 0,42 la sută în plus față de 22 la sută cât ai tăiat! Ți se pare asta un gest responsabil? Ți se pare responsabilă și declarația ta de anul trecut, ca ministru de Finanțe în funcție, că Educația și Sănătatea nu sunt priorități, ci firmele? Apropo, pentru firme ce măsuri ai luat, în afară că ai copiat inițiativa PSD privind plata a 75 la sută din șomajul tehnic?

4. Vorbești despre faptul că eu panichez lumea. Uită-te la postările mele! Am început să dau exemple despre ce se întâmplă în Italia, cu medici care nu mai fac față numărului de bolnavi și familii pe care firmele de pompe funebre le lasă cu cadavre în casă, încercând să vă deschid ochii asupra urgiei care vine și spre țara noastră, într-o perioadă în care toți membrii Guvernului ne asigurați că la noi e situația sub control!

5. Spuneți că, din cauza PSD, nu aveți necesarul de medicamente și echipamente, că am cheltuit noi banii din fondul de rezervă. Fondul de rezervă se alimentează în fiecare an de la bugetul de stat și anul acesta VOI ați făcut bugetul și tot VOI ați tăiat 22 la sută de la Sănătate, ȘTIIND că va fi un an greu pentru sistem, în condițiile în care OMS anunța din luna decembrie că e risc de pandemie și vedeați ce e în China.

Lăsați amenințările, minciunile, lamentările și frustrările și treceți la treabă! Salvați populația și mediul de afaceri sau plecați odată acasă și recunoașteți că mai mult nu puteți!", a mai scris Lia Olguţa Vasilescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel