Olanda intenţionează să introducă un PAȘAPORT digital pentru persoanele VACCINATE sau TESTATE negativ
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Guvernul olandez intenţionează să introducă un paşaport digital pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 sau au fost testate negativ la noul coronavirus.

Ministrul olandez al sănătăţii Hugo de Jonge a declarat pentru postul de televiziune NOS că în această privinţă este dezvoltată o aplicaţie pentru smartphone care le va permite utilizatorilor să călătorească, să meargă la restaurant sau la concerte, festivaluri sau cinematografe, de exemplu, relatează Agerpres.

El a precizat că în primul rând vor trebui să fie clarificate unele aspecte juridice. Ministrul a menţionat că guvernul nu doreşte să facă vaccinarea obligatorie, nici măcar în mod indirect. Totuşi, înainte de asta, trebuie să se ştie clar dacă persoanele care au fost vaccinate anti-COVID-19 pot transmite SARS-CoV-2, a spus el.

În prezent există deja o aplicaţie care poate genera un cod QR dacă persoana în cauză a fost testată negativ; această aplicaţie ar putea fi extinsă la persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19, potrivit ministrului citat. Din punct de vedere tehnic, acest paşaport bazat pe smartphone ar putea fi disponibil în vara acestui an şi valabil în Uniunea Europeană, a adăugat demnitarul olandez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel