OK Medical, precizări despre testarea PCR SARS-CoV-2
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
OK Medical vine cu precizări importante despre serviciile de testare pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus într-un comunicat pe care vi-l transmitem, integral, în cele ce urmează.

"Avand in vedere ca am sesizat o campanie preponderent in mediul online de discreditare a serviciilor de testare PCR SARS-CoV-2 indreptata impotriva OK Medical, Sanador, Regina Maria si Synevo, dorim sa facem urmatoarele precizari cu privire la serviciile medicale OK Medical:

1. Analiza de tip RT-PCR este o analiza complexa de tip ARN care necesita protocoale stricte de durata medie, personal calificat pentru recoltare, personal calificat in laboratoare, echipamente si consumabile de inalta performanta. Pentru a furniza rezultate de calitate si valide, OK Medical asigura in permanenta supervizarea tuturor paramentrilor enumerati.

2. Procesul de analiza NU poate fi scurtat/modificat, indiferent de 'urgenta' solicitata/invocata de pacient.

3. Un procent de aproximativ 4% din probele analizate se incadreaza in marja de eroare standard a protocoalelor de tip PCR. Pentru a micsora aceasta rata sub 1%, in aproximativ 10% din cazuri, probele sunt reintroduse in procesul de analiza PCR, folosind alt aparat de tip RT-PCR - cheie dubla de control. Acest proces suplimentar de verificare poate produce intarzieri in livrarea rezultatelor. OK Medical garanteaza in procent de peste 99% livrarea rezultatelor in 48 de ore.

4. Desi in medie maximum 1% dintre pacienti au primit/primesc rezultate intarziate, mediul online creioneaza aceste intarzieri ca o regula, nu ca o exceptie. OK Medical asigura pacientii carora li se intarzie rezultatele ca aceasta intarziere este in interesul actului medical si are ca scop unic furnizarea unui rezultat CORECT.

5. De asemenea, rugam pacientii care sunt in fereastra de 48 de ore sa NU mai puna presiune pe call center. Apelurile dumneavoastra NU grabesc rezultatele, ci doar pun operatorii in imposibilitatea de a prelua alte apeluri si de a rezolva situatii medicale urgente.

6. OK Medical este o clinica privata care NU are contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, prin urmare TOATE costurile asociate recoltarii si analizelor sunt acoperite in TOTALITATE de catre pacient. Acest fapt, coroborat cu o investitie considerabila pentru a asigura un act medical de CALITATE, este reflectat in politica de preturi, care, periodic, este ajustata in functie de mai multi factori economici pentru a putea oferi pacientilor cel mai mic pret posibil. In acest sens, OK Medical actualizeaza saptamanal pretul testarii PCR SARS-CoV-2.

7. Asiguram toti pacientii nostri si publicul per ansamblu ca sistemul de recoltare OK Medical este 'risk free' in ceea ce priveste contaminarea de la un pacient la altul sau de la pacient la personal medical, intregul nostru personal fiind testat periodic si integrat in protocoale epidemiologice la standarde internationale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel