Oficial ASF, despre scandalul care cutremură piața asigurărilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
Piața românească a asigurărilor este în impas. După scandalul Astra Asigurări-Carpatica, a venit rândul Omniasig. Vicepreședintele ASF a declarat că ceea ce se întâmplă reprezintă un element de care România avea nevoie pentru a reda încrederea participanţilor la piaţă. 

"Suntem în perioada unei mari provocări pentru tot ce înseamnă piaţă financiară non-bancară (...) Am ridicat clopotul de beton de la Cernobîl de deasupra pieţei asigurărilor. Ani de zile, piaţa asigurărilor a stat sub un clopot, autocenzurându-se şi autoconducându-se. Ce vedeţi acum în piaţă reprezintă elementul de care avea nevoie România pentru a reda încrederea celor care vin în piaţa asigurărilor, fie că este vorba de asiguraţi sau de asigurători", a afirmat Mircea Ursache, potrivit Agerpres. 

Vicepreședintele ASF a subliniat că a doua provocare este eliminarea celor opt bariere, argumentând că între cele două tipuri de piaţă diferenţele de investiţii sunt de 4-8 ori iar dacă piaţa locală nu evoluează în această direcţie atunci "moare cu zile". 

VEZI și: Percheziții de amploare la o societate de asigurări. Vezi acuzațiile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel