Obsesia pentru medalii: "Cumpărăm performanța. Acesta este obiceiul nostru. Vrem medalie, medalie, medalie"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Goana după medalii nu face casă bună cu dezvoltarea sportului românesc. O spune Amatto Zaharia, preşedintele Federaţiei Române de Kempo, într-un interviu exclusiv pentru DC Sport. 

"Pe mine mă bucură că sunt oameni care îşi aduc copiii către sport. Am de unde să selectez campioni sau potenţiali campioni, în loturile de sportivi. Ministerul Sportului are, din păcate, această optică a performanţei sportive de când se ştie, pentru că din păcate aşa s-a împământenit la noi. Vrea medalie, medalie, medalie. Toată lumea intră în această vrie, să luăm medalie cu orice preţ. Şi ce se întâmplă atunci? În primul rând, nu te poţi duce să cumperi medalia, e evident. Trebuie să o câştigi. Oricât de mulţi bani ai da unei federaţii, dacă nu are resursa umană să câştige acea medalie, nu o va câştiga. 

"Cumpărăm performanţa. Dar nu ai cum, ca român, să te regăseşti într-un astfel de campion"

Şi atunci vine ministerul şi spune că "ţi-am dat un buget uriaş, nu mi-ai adus medalia". Da, dar dacă mi-ai fi pus ca şi condiţie ca din acel buget uriaş să creez programe prin care să atrag copii către sportul meu... CONTINUAREA PE dcsport.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel