Data publicării:

Obiectele și suprafețele din casă, care nu pot fi șterse cu șervețele de hârtie. Este o mare greșeală

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Obiectele și suprafețele din casă, care nu pot fi șterse cu șervețele de hârtie. Este o mare greșeală. Sursa - pixabay.com
Obiectele și suprafețele din casă, care nu pot fi șterse cu șervețele de hârtie. Este o mare greșeală. Sursa - pixabay.com

Șervețelele și prosoapele de hârtie ne fac viața mai ușoară. Sunt convenabile pentru a ne șterge mâinile după masă, pentru a absorbi lichidul vărsat, pentru a îndepărta excesul de grăsime din chiftele prăjite.

Dar un prosop de hârtie are limitări în ceea ce privește utilizarea în viața de zi cu zi. Astăzi vă vom spune ce nu trebuie să faceți cu șervețelele atunci când vă curățați casa.

Nu ștergeți praful. Prosopul de hârtie este moale la atingere. Cu toate acestea, această impresie este înșelătoare. De altfel, materialul din care este realizat produsul (mai ales dacă are suprafața canelată sau în relief) este capabil să lase micro-zgârieturi pe multe suprafețe din locuință. 

Acest lucru se aplică în special mobilierului lăcuit. În procesul de ștergere a acestei mobile cu un prosop de hârtie, cel mai subțire strat de lac este deteriorat. În fisurile microscopice formate, se acumulează praf și murdărie.

Dacă folosiți în mod constant produse din hârtie pentru a șterge praful de pe mobila lăcuită, aceasta își va pierde rapid aspectul și strălucirea.

Cinci obiecte pe care nu ar trebui să le cureți niciodată cu bicarbonat de sodiu: le vei arunca mai târziu

Nu ștergeți lichidele vărsate pe covor.  Dacă ați vărsat accidental supă sau cafea pe covor, nu vă grăbiți să luați un prosop de hârtie. Aceasta este cea mai proastă opțiune pentru eliminarea lichidelor de pe covor.

Prosopul va absorbi parțial lichidul, dar, la rândul lui, va fi absorbit de covor. O astfel de poluare va fi greu de îndepărtat de pe covor.

În plus, în procesul de ștergere a lichidului, prosopul de hârtie va începe să se dezintegreze în particule mici, care se vor bloca între firele covorului, agravând și mai mult problema.

Puteți folosi un șervețel numai dacă ați vărsat apă curată pe covor. În acest caz, nu este necesar să frecați pata cu un prosopul de hârtie. Este suficient să tamponați, pur și simplu, zona umedă, pentru a elimina umezeala.

Nu țineți niciodată cartofii în frigider: o greșeală gravă, care vă pune sănătatea în pericol

Nu ștergeți ecranul televizorului. După cum ați aflat deja, un prosop de hârtie este un material dur pentru suprafețele lăcuite. Același lucru este valabil și pentru ecranul televizorului. Când ștergeți televizorul cu un produs de hârtie, lăsați zgârieturi microscopice. Acest lucru are un efect negativ nu numai doar aspectului ecranului, ci și asupra calității imaginii difuzate de acesta.

Același lucru este valabil și pentru monitorul computerului, a laptopului și pentru ecranul unui smartphone. Pentru a șterge praful de pe aceste echipamente folosiți o cârpă specială moale din microfibră.

Ai uitat un șervețel în buzunar și ai pus haina în mașina de spălat? Iată un truc genial care te scapă de resturile de hârtie

Nu ștergeți obiectele din sticlă sau cristal. Dacă nu doriți să apară micro crăpături pe pahare, vaze sau alte obiecte din sticlă, atunci nu le ștergeți sau lustruiți cu șervețele de hârtie.

Cu această abordare, produsele din sticlă și cristal își vor pierde rapid aspectul și vor deveni plictisitoare. În plus, pe ele vor rămâne cele mai mici particule de hârtie, care seamănă vizual cu o un praf. Din același motiv, nu folosiți prosoape de hârtie pentru a șterge ochelarii.

După cum puteți vedea, un șervețel de hârtie are limitări în ceea ce privește utilizarea lui în viața de zi cu zi. Amintiți-vă de ele pentru a nu strica lucrurile scumpe din casa voastră din cauza ignoranței și a neglijenței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel