Obama: Iranul poate produce bomba nucleară într-un an
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
obama
obama

Statele Unite ale Americii estimează că Iranul este la un an distanță de a produce bomba nucleară, a declarat președintele Barack Obama, sâmbătă, într-un interviu acordat agenției Associated Press.

"Presupunerile noastre sunt că ar putea fi produsă într-un an sau ceva mai mult, și, de fapt, estimările astea sunt mai conservatoare decât cele ale serviciilor de informații israeliene", a spus Obama, răspunzând unei întrebări despre cât timp i-ar trebui Iranului să construiască bomba atomică.

Obama crede că alegerea lui Hassan Rouhani în fruntea Teheranului este un prilej bun pentru oficialii americani să ajungă la o înțelegere cu omologii iraniei pe tema programului nuclear al Iranului.

Declarația președintelui american vine la scurt timp după convorbirea telefonică istorică cu Rouhani, prima din 1979, atunci când Jimmy Carter a vorbit la telefon cu Mohammed Reza Pahlavi.

Cel mai mare critic al programului nuclear al Iranului este Israelul. Chiar dacă Rouhani și-a arătat disponibilitatea la dialog cu partenerii internaționali, premierul israelian Benjamin Netanyahu a atras atenția că lumea nu trebuie să se lase păcălită de retorica liderului de la Teheran.

"Cred că poziția lui Rouhani poate fi explicată prin faptul că-și dorește ca Iranul să-și îmbunătățească relațiile cu restul lumii", a mai spus Obama în interviul acordat AP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel