Oana Bulai, deputat PSD de Neamț,  a introdus ia românească în patrimoniul UNESCO
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Oana Bulai
Oana Bulai
Ia românească – sau cămașa cu altiță, cum este denumirea popular, a intrat în patrimoniul UNESCO, în urma unei inițiative a deputatului PSD de Neamț, Oana Bulai.

Parlamentarul nemțean a susținut ia românească și prin acțiunile anuale pe care le-a realizat la Roman, intitulate „Poartă ie cu mândrie!”.

În Parlament a militat activ și a inițiat o lege care să pună în valoare acest simbol national românesc!

„O veste frumoasă – arta cămășii cu altiță – ia românească, element de identitate culturală al românilor de pretutindeni, a fost inclusă în lista patrimoniului cultural al umanității. Trebuie să mulțumim pentru acest moment deosebit tuturor româncelor minunate care și-au scris poveștile pe pânză, care au ales să își exprime astfel dragostea pentru țară și pentru semeni.

Această decizie vine după ce anul acesta am reușit să adoptăm proiectul pe care l-am inițiat alături de colegii din Comisia parlamentară pentru relația cu UNESCO, prin care data de 24 iunie este declarată zi națională dedicată iei. Mă bucur că, pe lângă proiectul legislativ, anul trecut am putut să contribui la promovarea iei și a tradițiilor noastre prin evenimentul pe care l-am organizat la Roman – „Cu mândrie poartă IE!”, a declarat deputatul Oana Bulai (PSD Neamț).

Deputatul Oana Bulai a transmis felicitări tuturor celor care au pregătit dosarul „Arta cămășii cu altiță – element de identitate culturală în România și Republica Moldova” dar și celor care au promovat ia românească peste tot în lume!, potrivit newsallert.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel