O ursoaică cu doi pui face prăpăd într-o comună din Dâmbovița. Localnicii sunt terorizați de animale
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
O ursoaică cu doi pui face prăpăd într-o comună din Dâmbovița. Localnicii sunt terorizați de animale  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O ursoaică cu doi pui face prăpăd într-o comună din Dâmbovița. Localnicii sunt terorizați de animale / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O ursoaică cu doi pui a făcut prăpăd într-un sat din comuna Pucheni, de pe Valea Dâmboviței. În ultima perioadă a omorât mai multe oi din gospodăriile localnicilor.

De câteva zile, o ursoaică cu doi pui face prăpăd în gospodăriile din satul Meișoare – comuna Pucheni, de la Valea Dâmboviței. Aceasta a omorât mai multe oi și a îngrozit localnicii cu atacurile ei neîncetate. Oamenii din localitate, majoritatea în vârstă, sunt neputincioși în fața animalelor sălbatice.

În ultimele zile, primarul comunei Pucheni, Corneliu Nistor, a notat toate cele întâmplate și a făcut mai multe sesizări la instituțiile abilitate. Astfel, mâine, 11 mai, de la ora 12.00, la Primăria Pucheni va avea loc o ședință de urgență în acest sens, unde vor fi prezenți reprezentanți de Instituția Prefectului Dâmbovița, Filialei de Vânătoare și Pescuit, Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița și Garda de Mediu.

“Întâmpinăm o situație delicată în satul Meișoare din cauza unei ursoaice cu doi pui. Până acum, a omorât mai multe oi și miei din gospodăriile localnicilor. În acest sens am făcut mai multe sesizări la instituțiile abilitate. Mâine vom avea cu toții o ședință de urgență în care se va lua o decizie cu privire la aceste animale”, ne-a declarat Corneliu Nistor, primarul comunei Pucheni.

În ultima perioadă, tot mai multe comune dâmbovițene au fost terorizate de urși. Localitățile din județ care au avut de-a face cu atacurile urșilor sunt Dragodana, Mogoșești, Cobia, Valea Mare și Dragomirești, potrivit DB Online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel