O tânără de 25 de ani a stabilit un record de nașteri prin cezariană
O tânără din Iași a stabilit un record de nașteri prin cezariană la doar 25 de ani.
O tânără în vârstă de 25 de ani, din judeţul Neamţ, a stabilit un record pentru o maternitate din Iaşi. Femeia a ajuns la a şasea operaţie de cezariană, după ce prima naştere a avut-o la vârsta fragedă de doar 15 ani.
„În maternitatea noastră, echipa operatorie formată din specialişti a practicat cea de a 6-a operaţie de cezariană prin care s-a născut un băieţel sănătos de 3.940 grame. Atât mama, cât şi copilul au în prezent o evoluţie bună. Pentru echipa operatorie cazul a fost o provocare, fiind prima pacienta din Maternitatea noastră care a suferit 6 operaţii de cezariană. Numărul maxim de operaţii de cezariană recomandat în literatura de specialitate este de 3, după acest număr riscurile operatorii şi post-operatorii crescând”, a declarat managerul maternităţii ”Elena Doamna”, Gabriel Marinescu.
Ultima operaţie de cezariană s-a încheiat cu naşterea unui băieţel sănătos de 3940 grame, iar atât mama, cât şi copilul au în prezent o evoluţie bună.
Conform specialiştilor, numărul maxim recomandat de naşteri prin cezariană este de trei. Cu cât numărul creşte, cu atât şi complicaţiile pot fi mai multe şi mai grave, potrivit Știri-Neamț.ro.
DIETA care sporește fertilitatea la femei. Ginecolog italian: Grăsimea, adevărata problemă, nu greutatea
Profesorul Fabrizio Cerusico, expert ginecolog în tratamentul infertilităţii la cupluri, recomandă, pentru sporirea fertilităţii femeilor, dieta ketogenică, cu un aport redus de carbohidraţi.
„Dieta ketogenică este o dietă care garantează o îmbunătăţire a fertilităţii”, este teoria susţinută de profesorul Fabrizio Cerusico, expert ginecolog în tratamentul infertilităţii la cupluri şi lector la Universitatea La Sapienza din Roma.
Dificultăţile pe care o femeie le întâmpină pentru a rămâne gravidă pot fi multiple, în condițiile în care infertilitatea afectează aproximativ 15% dintre cupluri.
„Am observat că scăderea carbohidraţilor şi, prin urmare, dietele cu conţinut scăzut de carbohidraţi sau dietele ketogene, pot avea efecte pozitive. Îmi amintesc că dieta ketogenică nu este o dietă care poate fi prescrisă de un nutriţionist, ci un protocol alimentar, o dietă medicală reală care trebuie prescrisă de un medic sau, în orice caz, de un expert, iar pacientul trebuie urmărit în timp”, subliniază Cerusico.
Insulina ținută sub control ajută la îmbunătățirea fertilității
Unul dintre motivele pentru care dieta ketogenică are beneficii în ceea ce priveşte fertilitatea, explică profesorul Cerusico, este acţiunea sa în ceea ce priveşte insulina.
„Am mulţi pacienţi rezistenţi la insulină, iar atunci când nivelurile de insulină sunt ridicate, producţia de hormoni este adesea afectată, iar ovulaţia este redusă. Prin urmare, o dietă ketogenică ar fi suficientă pentru femeile supraponderale, care tind să aibă rezistenţă la insulină şi ovare micropolichistice, pentru a reduce masa grasă şi a stimula fertilitatea. Trebuie amintit că problema grăsimii este adevărata problemă, nu greutatea, în general”, arată Fabrizio Cerusico (citește continurea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News